123 CV-a kasnije

ostavo cv

Možda iz samog naslova možete zaključiti o čemu je reč. Brojka je impozantna, ali ne veća od strpljenja i upornosti Brankice V. koja je na našoj tribini „Put to uspešne karijere“ dobila  posao. Zvuči neobično, dobila je posao na tribini, ne na sajmu ili još jednom u nizu konkursa na koji je poslala svoju radnu biografiju. Odlučili smo da Brankičinu priču podelimo sa vama kako bismo vas motivisali da ne odustajete nikada!

Career Days: „Šta se dešavalo nakon fakulteta“?

Brankica: „Počela sam da šaljem svoj CV na konkurse za posao. U počeku sam vršila selekciju kompanija, kasnije sam već slala gde god sam pomislila da imam šanse. Poslala sam tačno 123 CV-a. Ovaj 124-i koji nisam poslala, e tu sam primljena“.

Career Days: ”Kako si se prijavila za događaj“?

Brankica: „Dopala mi se priča o 4 koraka do posla, naišla sam na događaj i odlučila da dođem, delovalo je zanimljivo. Svakako nisam imala šta da izgubim. Došla sam u 18h i tu počinje moj novi život. Nakon što sam postavila pitanje i objasnila svoju situaciju o nezaposlenosti, jedan od predavača mi je rekao da ćemo pričati nakon tribine. Bila sam presrećna ali i šokirana u isto vreme.“

Career Days: “Šta te je motivisalo da nastaviš dalje“?

Brankica: “Vodila sam se time da me čeka nešto dobro i da nipošto ne smem da odustajem, ali sa druge strane i da ništa neću dobiti time što sedim kući, već da moram da se pokrenem. Bila sam i ljuta i razočarana, ali sam to usmerila na pozitivnu stranu, koristila sam taj bes kao dalju motivaciju umesto da se zatvorim u sebe“.

Career Days: “Šta bi za kraj savetovala mladima“?

Brankica: “Ne samo mladima, već svim osobama koje ovo čitaju, želim da kažem da ne odustaju i da, iako zvuči kao kliše, se pokrenu i rade na sebi i veruju u sebe. Nikada ne znate šta vas čeka.“

AIESEC je najveća organizacija studentska organizacija na svetu. Postoji u više od 120 zemalja. Izazovi sebe, postani lider, upoznaj nove ljude i proširi svoja znanja iz oblasti marketinga, IT-a, prodaje i administracije.

No votes yet.
Please wait…