Bubble Cup 10 – jubilarno međunarodno takmičenje u programiranju za srednjoškolce i studente

Microsoft razvojni centar u Srbiji otvoriće u subotu 2.septembra, sa početkom od 10h, u Domu Omladine, deseti jubilarni Bubble Cup.

Bubble Cup 10 otvoriće Dragan Tomić, direktor Microsoft razvojnog centra u Srbiji, a takmičare i goste će pozdraviti i Tatjana Matić, državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, kao i Katarina Aleksić, savetnik ministra u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Na otvaranju ovogodišnjeg Bubble Cup 10 takmičenja biće predstavljena jedinstvena platforma kod nas, za učenje programiranja Fondacije Petlja. Materijali na Petlja.org su namenjeni svima koji žele da uče i vežbaju programiranje, a poseban akcenat je stavljen na podršku učenicima u savladavanju školskog gradiva i njihovim nastavnicima u izvođenju nastave računarstva.

Platformu će predstaviti direktor fondacije Petlja, Nebojša Vasiljević i član upravnog odbora fondacije, profesor dr Filip Marić. Portal Petlja nastao je spajanjem čuvenog BubbleBee portala za učenje i vežbanje programiranja, koji je razvijen pored ostalih i od strane ljudi koji su zaposleni ili su bili na praksi u Microsoft razvojnom centru u Srbiji, kao i portala za podršku takmičenjima iz programiranja.

Bubble Cup takmičenje će ove godine ugostiti čak 22 domaća i inostrana tima, od toga 12 srednjoškolskih i 10 studentskih. Takmičenje ima za cilj promociju programiranja među mladima, okupljanje talentovanih mladih programera iz zemlje i regiona, i popularizovanje timskog rada. Više od 3000 studenata i srednjoškolaca učestvovalo je do sada u ovom takmičenju, koje je 2008. godine pokrenuo Microsoft razvojni centar u Srbiji.

 

No votes yet.
Please wait…