ECAP poklonio tri stipendije srednjim školama u Srbiji

ECAP servisni centar u Ripnju obeležio je proteklog vikenda pet godina svog rada u Srbiji, i tom prilikom dodelio je tri stipendije srednjim školama, a koje će biti dodeljene najboljim đacima. 

Stipendije za obuku dobile su Mašinska škola Radoje Dakić iz Rakovice, trodnevna obuka, Srednja tehnička škola iz Rume, dvodnevna obuka, a jednodnevnu obuku dobila je Tehnička škola iz Pirota. Tehnička škola iz Pirota odlučila se za obuku Dijagnostika vibracija, dok će ostali dobitnici imati priliku da izaberu po jednu od 22 obuke koje centar nudi.

Glavni tehnični trener ECAP-a Jakov Peković smatra da je ovakav vid edukacije siguran način za lično i profesionalno napredovanje.

“ECAP se bavi edukacijom servisera, ali i profesora srednjih stručnih škola. Zbog toga smo odlučili da obezbedimo nekoliko stipendija za učenike srednjih stručnih škola, kako bi ti mladi ljudi koji će sutra raditi po servisima u Srbiji i koji će verovatno biti naši budući saradnici i kolege, na pravi način mogli da vide sa kakvim izazovima će se susretati u radu ali i na koji način mogu rešavati probleme na koje će nailaziti i što je još važnije da razumeju potrebu stalnog usavršavanja. Verujemo da ćemo na ovaj način pomoći tim učenicima da na lakši način započnu svoju profesionalnu karijeru, ali i da ćemo pomoći budućim poslodavcima koji će dobiti malo spremnije i sposobnije novozaposlene.”, istakao je Jakov Peković.

Servisni centar ECAP je inače prvi školski centar za obuku i usavršavanje slobodnih servisera u Srbiji. Realizovan je pod pokroviteljstvom nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj, a u saradnji sa Zanatskom komorom iz Dortmunda. Obuke obuhvataju različite programe – od osnova elektrike i elektronike, preko upravljanja dizel motorima, pa sve do vozila na hibridni pogon. Predavači su stručnjaci iz Srbije i Nemačke. Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, pod pokroviteljstvom Ministrarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, odobrio je 5 programa obuka ECAP školskog centra (Aktivni sistemi bezbednosti, Upravljanje dizel motorima, Dijagnostika kontrolnih jedinica, Sistemi klimatizacije na vozilima i CAN komunikacija na vozilima).

Ove obuke uključene su u katalog programa stalnog stručnog usavršavanja nastavnika, vaspitača i stručnih saradnika, kako tokom prethodne, tako i u tekućoj školskoj  2017/2018. godini.

No votes yet.
Please wait…