ECAP za svoj rođendan poklanja tri stipendije srednjoškolcima

ECAP servisni centar, obeležiće svoj peti rođendan 22.i 23.septembra u prostorijama centra u Ripnju.Tom prilikom ECAP će dodeliti tri stipendije najboljim srednjoškolcima.

Pravo učešća za dodelu stipendija imaju učenici sledećih usmerenja: Automehaničar, Autoelektričar, Mašinski tehničar motornih vozila, kao i drugi srodni smerovi.  Ideja je da profesori širom zemlje na našem sajtu www.ecap.co.rs reše kviz u što kraćem roku kako bi obezbedili stipendiju za svoju školu. Prva tri najbrža profesora će osvojiti po jednu obuku po izboru za svoje učenike, od ukupno 22 koje centar organizuje. Takmičenje će trajati od utorka 19.09. u 10h do četvrtka 21.09. do 16h. Stipendije će školama biti uručene 22. septembra na proslavi rođendana.

Drugi dan proslave jubileja, 23. septembar, zamišljen je kao druženje sa članovima ECAP tima i učesnicima naših obuka. Manifestaciji će prisustvovati profesori srednjih stručnih škola i eminentni stručnjaci iz zemlje i inostranstva iz ove oblasti, kao i predstavnici Privredne komore Srbije i Agencije za bezbednost saobraćaja.

ECAP je prvi školski centar za obuku i usavršavanje slobodnih servisera u Srbiji. Realizovan je pod pokroviteljstvom nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj, a u saradnji sa Zanatskom komorom iz Dortmunda. Obuke obuhvataju različite programe – od osnova elektrike i elektronike, preko upravljanja dizel motorima, pa sve do vozila na hibridni pogon. Predavači su stručnjaci iz Srbije i Nemačke.

Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, pod pokroviteljstvom Ministrarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, odobrio je 5 programa obuka ECAP školskog centra (Aktivni sistemi bezbednosti, Upravljanje dizel motorima, Dijagnostika kontrolnih jedinica, Sistemi klimatizacije na vozilima i CAN komunikacija na vozilima).

Ove obuke uključene su u katalog programa stalnog stručnog usavršavanja nastavnika, vaspitača i stručnih saradnika, kako tokom prethodne, tako i u tekućoj školskoj  2017/2018. godini.

No votes yet.
Please wait…