studenti
Mesto za uspešne studente

Mladi imaju kvalitetne prilike za profesionalni razvoj u Srbiji

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

foto-3

JobFair 16 – Kreiraj svoju budućnost“ održava se 7. i 8. novembra, pod pokroviteljstvom Razvojnog centra Microsofta u Srbiji. Sajam poslova i stručnih praksi za studente i diplomce tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta, organizovan je dvanaesti put za redom, u Zgradi tehničkih fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Ovogodišnji sajam ima dvostruki cilj – da se tehnološke kompanije u Srbiji na interaktivan i opušten način upoznaju sa mladim generacijama koje će uskoro činiti značajan profesionalni potencijal, ali i da studentima pruži uvid u kvalitetne prilike koje im se otvaraju u našoj zemlji.

Razvojni centar Microsofta u Srbiji je kao generalni pokrovitelj JobFair 16 organizovao niz aktivnosti sa željom da zainteresovanim studentima približi iskustvo apliciranja za praksu ili posao, ali i da predstavi kako zapravo izgleda raditi u Razvojnom centru jednog od globalnih IT lidera. Pokroviteljstvo i aktivno učešće na jednom od najznačajnijih sajmova praksi i poslova za studente u Srbiji, treba da pokaže mladima da se visoko kvalitetan profesionalni razvoj, u dinamičnom i stimulativnom okruženju, može naći i u Srbiji. Razvojni centar Microsofta u Srbiji veruje da na taj način pomaže dvostrukom ostvarivanju ciljeva individualnog razvoja mladih profesionalaca, i dugoročnog, održivog, napretka zajednice koja će u bliskoj budućnosti moći da ponudi znatno širi izbor odličnih mogućnosti za generacije koje dolaze.

foto-4Tokom dva dana sajma organizovane su prezentacije, radionice i simulacije koje su studente upoznale sa razvojem projekata, kao i kako izgleda izgradnja karijere u Centru – od interna do senior software inženjera. Posebno interesantan je bio i koncept Open Space Technology radionica – gde su posetioci imali priliku da interaktivno učestvuju u aktivnostima koje su paralelno, u zajedničkom prostoru, organizovale kompanije koje su se predstavljale na sajmu. Na zanimljivoj radionici Razvojnog centra pod nazivom „Let’s get physical”, studenti su mogli da saznaju više o implementaciji zakona fizike sa kojima se inženjeri susreću pri dizajniranju video igrica.

Pored detaljnih informacija o tome šta Razvojni centar nudi i kakav profil mladih talenata traži, drugog dana JobFair-a organizovana je i veoma korisna simulacija intervjua za posao, na kojoj prijavljeni studenti imaju priliku da se oprobaju 45 minuta u rešavanju zadatka i razgovora sa predstavnicima Centra.

Da je ovakva vrsta dešavanja veoma značajan korak u započinjanju karijera, govori i slučaj Nikole Kicovića koji je upravo na jednom od prethodnih JobFair sajmova imao priliku da sazna više detalja o Razvojnom centru Microsofta u Srbiji i mogućnostima koje nudi mladim inženjerima. „Baš na JobFair-u sam imao sam priliku da prvi put porazgovaram sa nekoliko sadašnjih kolega iz Razvojnog centra i steknem uvid na kakvom nivou se zapravo tamo radi. Ono što je meni bilo najznačajnije tokom razgovora jeste da sam izgubio predrasude o unapred potrebnom znanju za ulazno testiranje za inženjere, i na taj način dobio snažnu motivaciju da se prijavim za praksu u Centru“, izjavio je Nikola Kicović, iz Razvojnog centra Microsofta u Srbiji.

Poziv za zaposlenje i praksu u Razvojnom centru Microsofta u Srbiji otvoren je tokom cele godine, a svi zainteresovani više informacija mogu dobiti na linku http://www.microsoft.com/serbia/mdcs/jobs.aspx, ili putem maila  mdcsinfo@microsoft.com.

 

***

 

O Microsoftu

Osnovana 1975. godine, kompanija Microsoft (Nasdaq “MSFT”) je svetski lider u pružanju računarskih tehnologija uključujući softver, usluge i rešenja koja korisnicima i kompanijama pomažu da ostvare svoj puni potencijal. Microsoft se odnosi na Microsoft Corp. i njene podružnice, uključujući Microsoft Mobile Oy, koja razvija, proizvodi i distribuira Lumia, Asha i Nokia X mobilne telefone i druge uređaje. Microsoft u Srbiji počeo je sa radom 2002. godine. Te godine su predstavnici Vlade Republike Srbije potpisali sporazum o strateškoj saradnji u oblasti IT-ja sa Bilom Gejtsom. Od svog osnivanja do danas, Microsoft u Srbiji ostvario je zavidne rezultate, definišući tako značajne pomake u razvoju lokalnog IT tržišta. Svesni da je smanjenje stope piraterije jedan od preduslova ulaska Srbije u Evropsku Uniju, lokalna kancelarija posvetila se kontinuiranom radu na legalizaciji softvera u Srbiji i borbi protiv piraterije. U septembru 2005. godine, Microsoft je otvorio razvojni centar u Beogradu (Microsoft Development Center Serbia – MDCS). Otvoren kao četvrti razvojni centar Microsoft-a u svetu, MDCS tim danas čini više od 200 perspektivnih, mladih ljudi, vrhunskih stručnjaka iz oblasti kompjuterskih nauka i primenjene matematike. Prosečna starost tima je ispod 30 godina. Zahvaljujući kompaniji Microsoft, svi oni su ostali u Srbiji.  MDCS nastao je sa idejom da, angažovanjem talenata iz Srbije i regiona, uzme aktivno učešće i doprinese razvoju novih Microsoft tehnologija. Svaki član MDCS tima svojim idejama i posvećenošću utiče na veliki broj ljudi, menjajući njihov pogled na svet i olakšavajući njihov svakodnevni život. Svi Microsoft projekti razvijeni u Srbiji su priznati od strane kompanije Microsoft i miliona korisnika na globalnom nivou, što dodatno promoviše Srbiju i ucrtava je kao stratešku tačku na tehnološkoj mapi sveta.

Napomena urednicima: Za više informacija i vesti o kompaniji Microsoft, posetite Microsoft News Centar na: http://www.microsoft.com/news ili www.microsoft.rs

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.