Naučite španski jezik u Valensiji

Škola španskog jezika Hispania, escuela de español jedna je od najpoznatijih škola jezika u Valensiji koja se nalazi prelepoj španskoj vili, na jedinstvenoj tački u univerzitetskom delu grada, kao i na nekoliko koraka od starog grada. Ova škola izdvaja se po svom jedinstvenom metodu izvođenja nastave, a više o tome kao i samoj školi i mogućnostima koje ona nudi razgovarali smo sa Kerstin Firnges, marketing i communication menadžerkom.

Koje vrste kurseva nudi škola španskog jezika Hispania?

Škola španskog jezika Hispania je akreditovana od strane Instituta Servantes i Asocijacije za jezičku edukaciju EAQUALS. Ovakve akreditacije garantuju našim studentima visok kvalitet samog kursa i nastavne metode koju primenjujemo

Škola Hispania nudi sledeće kurseve:

·     Osnovni kurs španskog (prošireni – 4sata/nedeljno; prošireni plus 6 sati/nedeljno; intezivni – 10 sati/nedeljno; intezivni plus – 20 sati/nedeljno).

·     DELE pripremni kurs (3 puta godišnje, sa procentom od 90% prolaznosti)

·     Vacation kurs (osnovni kurs sa usputnim aktivnostima)

·      Privatni časovi

·      Profesionalni trening za predavače španskog jezika (nivo A, B i C)

·      Španski jezik za studiranje na fakultetima u Španiji

·      Priprema za ispite PAU – UNED

•     Priprema za master programe na univezitetu “Universitat Jaume I de Castellón”

•     Španski kurs plus (španski i tenis/ španski i kuvanje)

•     Personalizovani jezićki boravak za grupe

•     Kursevi&radionice za profesionalni trening (španski za biznis)

Za naš osnovni kurs, karakteristično je to što je fleksibilan i studenti (osim apsolutnih pošetnika) mogu početi sa kursom bilo kog dana u nedelji, iako većina studenata odlučuje da počnu sa kursom ponedeljkom. Takođe, kurs za početnike, počinje svakog ponedeljka, s’tim što se raspored menja nedeljno između jutarnjih i popodnevnih časova. Dok od juna do septembra kurs za početnike se održava u popodnevnim časovima.

U zavisnosti od nivoa, vrste kursa i drugih ličnih zahteva, studenti mogu da biraju sledeće satnice, od ponedeljka do petka: 9:20-11:15 / 11:30-13:25 / 13:55-15:50 / 16:00-17:55 / 18:00-19:55

Trajanje svake lekcije je 115 minuta. Svi nivoi su dostupni, od apsolutnih početnika do nivoa C2.

Koji je metod nastave zastupljen?

U našoj školi koristimo sosptveni metod i ne sledimo nijedan specifičan metod učenja. Naša nastava je pre svega interaktivna i bazira se na konverzaciji. Nastavna metoda koju primenjujemo je zapravo ključ kvaliteta samog kursa.

Filozofija škole Hispania jeste da je greška početak svakog procesa učenja. To doprinosi tome da studenti ne osećaju strah ako pogreše, što doprinosi relaksirajućoj atmosferi koja ohrabruje studente na aktivno učešće tokom nastave. Mi ulažemo profesionalnost i entuzijazam u svaki od kurseva, tako da naši studenti mogu da uživaju tokom procesa učenja u prijateljskom ambijentu.

To što ne sledimo ni jednu knjigu za učenje jezika, ali organizujemo nastavu u skladu sa jezičkim objektivima svakog pojedinca, doprinosi maksimalnoj fleksibilnosti studenata koji putem našeg sajta mogu da potvrde čas na kojem žele da prisustvuju ili ga otkažu. Otkazana lekcija u tom slučaju bude sačuvana u studentskom online nalogu, i kasnije može biti iskorišćena.

Takođe, možemo da se pohvalimo time što ovakav način rada je prepoznat od strane profesionalaca kao i od samih studenata.

U 2017-oj, 2016-oj, kao i u 2015-oj godini, škola Hispania je dobila ST Star Award u kategoriji “Spanish Language School”, kao najbolja među školama jezika u Španiji i Latinskoj Americi. Dok, u 2015-oj, 2014-oj i 2013-oj, škola Hispania je izglasana za najbolju školi jezika u Španiji, od strane naših bivših studenata.

 

Ko su vaši student i iz koji zemalja dolaze?

U našoj školi ima više starijih studenata, ali takođe i mlađih koji uglavnom uzimaju grupne ili privatne časove.Većina naših studenata je između 18 i 30 godina. Međutim, kod nas ne postoji limit kada su u pitanju godine, i srećni smo ako bi imali i studente sedamdesetogodišnjake.

Naši studenti su iz celog sveta i ove godine smo imali 80 različitih nacija. To je takođe izvanredna mogućnost za studente, da osim španskog jezika, nauče i nešto o drugim kulturama. U školi Hispania se oseća multikulturalna i prijateljska atmosfera.

Koji je najtraženiji kurs?

Naš najpopularniji kurs jeste Intezivni plus kurs koji podrazumeva 20 sati španskog nedeljno.

Studenti koji su u poseti Španiji tokom odmora na nekoliko nedelja, zatim studenti koji žele da studiraju na nekome od fakulteta u Španiji uglavnom biraju kurseve koji omogućavaju ulazak na španske fakultete u trajanju od 9 do 12 meseci.

Srećni smo što se studenti vraćaju u školu Hispania, ili je zadrže kao lepo sećanje. Oni takođe ostavljaju veliki deo sebe u ovoj školi.

Da li škola Hispania nudi takođe i smeštaj studentima?

Nudimo smeštaj u zajedničkim stanovima sa drugim studentima, zatim smeštaj u porodicama, ili asistenciju za pronalazak drugog smeštaja kao što su studentske rezidencije ili hosteli.

Naša ponuda podrazumeva Deluxe stanove sa privatnim kupatilom i klimom, ali takođe postoje i jeftinije opcije u zajedničkim komfornim stanovima, ali bez extra privatnosti.

 

Koja vrsta sertifikata se dobija nakon nekog od završenih kurseva?

Svaki student nakon završenog kursa dobija sertifikat pohađanja kursa. Takođe pripremamo studente za polaganje ispita DELE, koji se u našoj školi može polagati tri puta godišnje.

Da li nudite i neke dodatne aktivnostima studentima koji upišu neki od kurseva?

Organizujeme nedeljne aktivnosti za studente. Najzastupljenija aktivnost jeste turistička tura koja podrazumeva posete muzejima, posetu zoo vrtu Bioparc, akvarijumu Oceangrafic, kao i organizovanje časova plesa i letnjih sezonskih aktivnosti.

Aktivnosti tokom nedelje se održavaju uveče, tako da student mogu da se priključe s obzirom na lekcije tokom dana. Na sledećem linku zainteresovani studenti mogu da se informišu o aktivnostima koje organizujemo.

 

 

Za nekog ko ne govori španski, koliko vremena je potrebno da nauči osnove jezika?

Vreme koje je potrebno studentu da nauči jedan novi jezik zavisi od više faktora, u zavisnosti od njegovog maternjeg jezika i drugih stranih jezika koje govori. Zahvaljujući nastavnoj metodi učenja koja se primenjuje u našoj školi, svaki student napreduje samostalno bez obzira na ritam napredovanja ostalih studenata sa kojima se nalazi u grupi. Svakako, mi predlažemo uvek intezivni kurs od 4 nedelje (20 sati/nedeljno) da bi se stekla osnova jezika.

Najvažnija stvar na kojoj potenciramo je ta da ohrabrujemo studente da prave greške, i da što više koriste prve reči i fraze koje su naučili. U Hispania školi verujemo da je greška početak procesa učenja, i mi želimo da naši studenti uživaju dok uče jezik, bez straha da će napraviti grešku.

Šta je ideja vodilja škole Hispania?

Škola španskog jezika Hispania je otvorila svoja vrata 2002. godine sa idejom i stvaranjem životne filozofije kroz učenje jezika u kojem humanist, tolerancija i pozitivizam jesu iznad svih drugih aspekata.

Osim toga, iako smo konstantno rasli, nikada nismo zanemarili našu domaću i toplu atmosferu koja vlada u školi. U našoj školi studenti se osećaju kao kod kuće dok uče jezik uče o španskoj kulturi i sklapaju nova prijateljstva.

Ako želite da upišete neki od kurseva u školi Hispania pišite nam na mejl [email protected]
Vièe o ovoj školi saznajte ovde.

No votes yet.
Please wait…