Prva ELSA-ina letnja škola u Beogradu  

Evropsko udruženje studenata prava i mladih pravnika (ELSA Beograd) ovih dana,u periodu od 1. do 8. jula, ugostilo je studente prava iz Evrope u okviru projekta Summer ELSA Law Schools (SELS),koji svake godine organizuje ELSA International.

Cilj ovog projekta jeste edukacija mladih studenata prava i članova ELSA-e iz svih delova Evrope,širenje kontakata stranih i domaćih studenata i upoznavanje kulture,tradicije i društvenog života grada u koji su primljeni na letnju školu.

Teme koje se obrađuju na letnjoj školi,variraju od grada do grada,a u pitanju su mnogobrojne oblasti i grane prava. Beograd je po prvi put domaćin SELS-a,a predavanja su na temu poslovnog prava (Business and Law). Predavanja na engleskom jeziku drže neki od profesora na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu,advokatske kancelarije i advokati,stručnjaci u oblasti privrednog prava.Pored predavanja,organizovane su i posete muzejima,Belom dvoru,Narodnoj skupštini,razgledanje grada i naravno popularni beogradski noćni život.

 Za celokupnu organizaciju,prijem i druženje sa gostima iz inostranstva zaduženi su članovi ELSA-e Beograd.Ovogodišnji SELS u Beogradu ima 22 učesnika iz Španije,Turske,Grčke,Norveške…

 

No votes yet.
Please wait…