Radionica Evropskog Instituta za dizajn IED na Mikser festivalu 2017

 

Evropski institut za dizajn Istituto Europeo di Design IED u saradnji sa Nemestic Studiom iz Novog Sada održaće radionicu Innovate Heritage Icons – Food, Lifestyle Product and Services: contextualizing local cultural experiences into global marketskoja će se održati 27. maja na ovogodišnjem festivalu Mikser 2017.

Radionicu će voditi dizajner i konsultant Federiko Fereti, koji je takođe docent i kordinator master programa Inovacija, strategija i proizvod.

Cilj radionice je omogućiti učesnicima da prođu kroz čitav proces inovacije u dizajniranju  proizvoda. Fokus ove radionice biće na pripremi i inovaciji jednog od najtradicionalnijih specijaliteta na Balkanu – Ćevapa. Ova kreativna radionica je zamišljena kao kombinacija predavanja ii praktične nastave. Učesnici će biti podeljeni po grupama, a na kraju radionice imaće priliku da prezentuju svoj proizvod.

Program radionice možete pogledati ovde.

Zainteresovani studenti koji žele da učestvuju potrebno je da se registruju na sajtu IED-a na sledećem linku kao i da pošalju svoj CV i portfolio radova na mejl [email protected].

Broj mesta je ograničen na 25 studenata.

Takođe, tokom trajanja radionice, moguće su individualne portfolio konsultacije.

MF Migrations

Mikser je multidisciplinarna platforma koja podstiče razvoj kreativne ekonomije zemlje i regiona, i uspostavlja dijalog između savremenih globalnih tendencija i domaće i regionalne prakse.

Deveto izdanje najvećeg regionalnog festivala kreativnosti održaće se od 25. do 28. maja na mestu na kome je sve i počelo – u silosima nekadašnjeg Žitomlina na donjem Dorćolu (Dunavski kej 46), pod autobiografskim sloganom “MIGRACIJE”.

Mikser festival 2017 fokusiraće se na uspostavljanje novih odnosa između urbane sredine, društva, umetnosti, prirode i tehnologije, iz čega prostiču četiri glavne teme festivala – MIGRACIJE, OBRAZOVANJE U POKRETU, TEHNOLOGIJE I UMETNOST, NOVE FABRIKE KULTURE – koje ujedno reflektuju najaktuelnije izazove sa kojima se unutar srpskog društvenog i kulturnog obrasca suočava i sama organizacija Mikser.

Mikser Festival
Datum: 27. 05. 2017.
Mesto: Žitomlin, Dunavski kej 46
Vreme: 12.00-19.00h

 

No votes yet.
Please wait…