Šesti Regionalni sajam obrazovanja u Ćupriji

Šesti Regionalni sajam obrazovanja – NOUfest 2018 održaće se 15. i 16. marta, u Hali sportova “ADA” u Ćupriji, u organizaciji Regionalnog tima podrške za nauku, obrazovanje i umetnost – NOU tim, a pod pokroviteljstvom opštine Ćuprija. Pod sloganom „ Put znanja – put uspeha” ovogodišnji NOUfest biće pravo mesto za đake, buduće studente, profesionalce, ali i roditelje, za upoznavanje sa programima škola i fakulteta iz Srbije, potencijalnim poslodavcima i budućim profesijama, ali i mesto novih znanja, poznanstava i iskustava.

NOUfest 2018 će biti otvoren od 10:00 do 16:00 časova, svečano otvaranje je zakazano za četvrtak od 11:00.  Glavni program sajma čine prezentacije preko 30 fakulteta i visokoškolskih ustanova sa svih univerziteta u Srbiji, koji će svoje studijske programe predstavljati oba dana. Odlična prilika za sve buduće studente iz Pomoravlja da se na jednom mestu informišu o uslovima upisa, studijskim programima, stipendijama i drugim mogućnostima koje pružaju visokoškolske ustanove u Srbiji.

U petak, 16. marta, u okviru NOUfesta, biće održan drugi po redu Sajam zapošljavanja u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje. Svi zainteresovani imaće priliku da ostvare direktan kontakt sa preko 20 poslodavaca koji imaju potrebu za zapošljavanjem novih kadrova.  Srednje škole iz Pomoravlja svoje obrazovne profile predstaviće takođe u petak 16. marta. Svim budućim srednjoškolcima i njihovim roditeljima, biće dostupne detaljne informacije, koje im mogu pomoći pri upoznavanju sa programima i načinima rada pomoravskih srednjih škola.

Tema ovogodišnjeg sajma obrazovanja je „U šta verujemo” a kroz interesantna predavanja „Da li je Zemlja ipak ravna ploča?” i „Verujete li u sve što čujete?” pokušaćemo da otvorimo pitanja kritičkog odnosa prema svakodnevnim informacijama koje dopiru do nas.

Kakav je naš odnos prema sadržajima sa kojima se putem medija svakodnevno susrećemo i koliko date sadržaje preispitujemo stavljajući ih u realni kontekst naše stvarnosti?
Osim ovih predavanja, prateći program čine:
1. Prezentacija Fondacije Tempus – Erazmus+ sa predavanjima:
• Mogućnosti za profesionalno usavršavanje nastavnika i pronalazak partnera kroz Erazmus+ platforme i mreže,
• Erazmus+ projekti za mobilnost i saradnju škola,
• Sistem podrške nastavnicima u izvođenju aktivnosti karijernog vođenja i savetovanja
• Izbor i planiranje karijere
• Europass: tvoj alat za predstavljanje znanja i veština,
• Erazmus+ mogućnosti za mobilnost studenata i mladih;

2. Program Dostignuća mladih sa predavanjem:
• Preduzetništvo mladih i rad učeničkih kompanija
3. Dr Jelena Radovanović I Vladan Mladenović sa predavanjem:
• IKT podrška i vršnjačko učenje u nastavi prirodnih nauka

Ulaz je, kao i ranijih godina, besplatan za sve posetioce, a za organizovane posete učenika iz Jagodine i Paraćina obezbeđen je besplatan prevoz redovnom linijom prevoznika EUROLIN iz Paraćina.

No votes yet.
Please wait…