The time of Design, predavanje Sare Ferrari na ZGDW-u

 

Talijanska dizajnerica i profesorica na Domus Akademiji u Milanu, Sara Ferrari održat će u suradnji sa Nemestic Studiom, predavanje na temu suvremenog dizajna kroz vrijeme, 16. svibnja u 17 sati u Hali V Tehničkog muzeja Nikola Tesla, kao novoj lokaciji ovogodišnjeg Zagreb Design Weeka.

Sara Ferrari je produkt dizajnerica, koja 2009. godine osniva studio u Londonu, gdje provodi prvih pet godina. Svojim projektom “Stone Leaf” 2010. godine dobija specijalnu nagradu Zanotta Cristalplant Design contest, a godinu dana kasnije njena sofa BACO, dizajnirana za milansku kompaniju D3co, nagrađena je posebnim priznanjem od strane Young&Design Award. 2013. godine počinje radit na istraživačakom projektu “Design and emotions” na nizozemskom Delft University of Technology, na kojem je također održala razliičita predavanja, a jedno od njih i u suradnji sa italijanskim brendom Alessi. 2016. godine je osvojila Good Design Award, za projekt UNICO AIR inverter, dizajniran za Olimpia Splendid.

Predavala je na sveučilištima TU Delft, HKU University of the Arts Utrecht, Naba Nuova Accademia di Belle Arti, Scuola Italiana di Design, University of Bologna, Politecnico di Milano, a od 2017 godine lider je master kursa “Interior Design” na Domus Akademiji u Milanu. Sara Ferrari aktivno surađuje sa brendovima poput Scavolini, Alessi, Chicco, Rubelli, Olivetti, Warsaw Home, Tecnica Group i mnogi drugi.

Tema “Suvremeno/Svevremeno jubilarnog 5. Zagreb Design Weeka koji će se održat od 11 do 20 svibnja, ovoga puta propitat će trajanje dizajnerskih rješenja, od klasika dizajna do dizajna koji je nestao ubrzo po svom nastanku. 

Ovom prilikom pozivamo zainteresovane studente da dođu na predavanje 16. svibnja u 17 sati u Hali V Tehničkog muzeja Nikola Tesla. Nakon predavanja Sara Ferrari  održat će konsultacijje sa studentima zainteresovanim za Domus Akademiju i Akademiju primljenjenih umetnosti NABA iz Milana.

Molimo sve zainteresovane za konsultacije da se prijave  na mejl [email protected] ili na broj telefona + 39 32 98 221 548.

 

 

 

No votes yet.
Please wait…