Učešće predavača DOBA fakulteta na konferenciji EDULEARN17

Visokoškolski predavač DOBA Fakulteta, doc. dr Marko Divjak, je učestvovao na 9. međunarodnoj konferenciji o obrazovanju i novim tehnologijama EDULEARN17.

Konferencija sa sloganom »Empower learners in a digital world« se održala 3. i 4. jula 2017. u Barseloni. Važi za jednu od najvećih međunarodnih konferencija za predavače, istraživače, tehnologe i stručnjake iz područja obrazovanja, jer je naglasak pre svega na razmeni iskustava o novim metodama učenja/podučavanja i o inovacijama u obrazovanju. Konferenciju je posetilo više od 850 učesnika iz više od 80 država.

Dr Divjak je na konferenciji predstavio doprinos na temu korisnosti MOOC-ova pri razvoju prenosivih kompetencija. U doprinosu je rezimirao iskustva DOBA Fakulteta pri razvoju i izvođenju MOOC-ova o razvijanju kompetencija timskog rada u okviru EU projekta DESTINY.

“Doprinos je bio dobro prihvaćen, i izazvao je među stručnom javnošću puno interesovanja, što potvrđuje, da se radi o inovativnom pristupu na području razvoja MOOC-ova. Učešće na konferenciji je bila i odlična prilika za umrežavanje sa inostranim stručnjacima, za razmenu iskustava i za razmenu iskustava i za upoznavanje sa novim znanjima na područjima e-obrazovanja, razvoja kompetencija 21. veka, ocenjivanja i proveravanja znanja i kvaliteta u visokoškolskom obrazovanju. Siguran sam, da ćemo makar neka od tih spoznaja ubuduće efikasno implementirati i u model online studija, koji izvodimo na DOBA Fakultetu, i tako još poboljšati kvalitet pedagoškog procesa”, rekao je dr Divjak.

No votes yet.
Please wait…