Upoznajte poslodavce u Centru “Jaki mladi”

U četvrtak, 28.09, u Centru „Jaki mladi“ (Bulevar kralja Aleksandra 251) Beograd, od 15 do 18 časova, za korisnike Centra “Jaki mladi” biće organizovani susreti sa poslodavcima i simulacija razgovora za posao.

Predstavnici 13 kompanija, među kojima su  MK Group, PepsiCo, Coca Cola, Hoteli Crowne Plaza i Hyatt Regency, V+O Communication, Moja obuka, Mazda, Gi Group HR Solutions d.o.o, Confluence Property Management i drugi posetiće Centar “Jaki mladi” i sa zainteresovanim mladim ljudima organizovati simulaciju razgovora za posao, pružiti im pomoć u pisanju radne biografije i odgovoriti na sva pitanja koja se tiču prvih profesionalnih koraka i razvoja karijere. HR profesionalci i preduzetnici će, kroz razgovor, sa mladim ljudima podeliti savete koji će im pomoći savladaju tremu od razgovora za posao i lakše prevaziđu sve prepreke koje ih čekaju na putu do posla. Ukoliko niste korisnik/ca Centra “Jaki mladi”, a želeli biste da prisustvujete susretima s poslodavcima, možete to postati tako što ćete posetiti Centar i popuniti prijavni obrazac. Sve detaljne informacije moguće je dobiti  putem mejla [email protected] i telefona 011 6302933.

Karijerni centar „Jaki mladi“ otvoren je u okviru projekta „Jaki mladi – podrška zapošljavanju“, koji SOS Dečija sela Srbija sprovode u partnerstvu sa nemačkom Fondacijom Herman Gmajner i lokalnim partnerima, uz sufinansiranje nemačkog saveznog ministarstva za privrednu saradnju i razvoj (BMZ).

Osnovna uloga Centra „Jaki mladi“ je podrška u povećanju zapošljivosti mladih iz ugroženih grupa sa teritorije grada Beograda. Fokus je na mladima do 30 godina koji su imali/imaju status deteta bez roditeljskog staranja i na mladima koji su uključeni u programe podrške porodicama u riziku koje sprovode SOS Dečija sela. U Centru “Jaki mladi”  korisnici dobijaju edukacije, mogućnosti za pohađanje plaćenih obuka i kurseva, podršku u pokretanju sopstvenog posla kroz edukaciju o preduzetništvu, mentorstvo i mini grantove, psiho-socijalnu podršku kao i slobodne aktivnosti i obuke u skladu sa željama i potrebama.

Do sada je uvodnu obuku u Centru pohađalo 52 mladih. Iskustvo razgovora sa poslodavcima dobilo je njih  39, dok 37 je 14 mladih završilo stručne obuke i dobilo novo zanimanje.  5 mladih ljudi je na stručnoj obuci, 9 pohađa stručnu praksu, 5 razvija ideju za započinjenje sopstvenog posla, a 24 njih je zaposleno.

 

No votes yet.
Please wait…