Zamisli budućnost – osvoji Imagine Cup

Kompanija Microsoft poziva sve zainteresovane studente IT smerova iz Srbije, da se prijave za učešće u svetskom takmičenju Imagine Cup 2018. Pored šanse da osvoje vredne nagrade, učesnici dobijaju priliku da tokom procesa takmičenja steknu vredna znanja i veštine, ali i neponovljivu šansu da na globalnoj sceni predstave svoje inovativne ideje i projekte. Sve što treba da urade jeste da se prijave za Imagine Cup i podnesu svoj projekat do 1. maja 2018. godine, kako bi ostvarili mogućnost da učestvuju u svetskom finalu.

Imagine Cup je globalno takmičenje koje omogućava budućoj generaciji studenata računarstva da se udruže i koriste svoju kreativnost, strast i poznavanje tehnologija, kako bi kreirali aplikacije koje oblikuju svet koji nas okružuje – način na koji živimo, radimo i zabavljamo se. Svake godine na desetine hiljada studenata iz celog sveta takmiče se u osvajanju vrednih novčanih nagrada, putovanja, ali i za čast da kući donesu prestižni Imagine Cup – nagradu koja svedoči o snazi njihove kreativnosti i inovativnosti. Srpski timovi su do sada ostvarili značajne uspehe na ovom takmičenju – nekoliko godina su se plasirali u svetsko finale, a bili su i globalni vicešampioni 2010. godine.

Microsoft Imagine povezuje studente sa tehnologijama, resursima i iskustvima koja su im potrebna da svoje veštine usavrše ne samo za potrebe sadašnjeg tržišta – već i da oni sami budu ti koji će definisati poslove i potrebe budućnosti.

Imagine Cup takmičenje ima nekoliko faza:

  • Prijave timova i projekata – do 1. maja 2018. godine
  • Odluka o regionalnim timovima koji idu na svetsko finale – 1. jun 2018. godine
  • Svetsko finale u Sijetlu – jul 2018. godine

Za Imagine Cup srpski studenti se mogu prijaviti putem linka https://imagine.microsoft.com/en-us, do 1. maja 2018. godine, a više detalja i potrebnih informacija mogu saznati na https://imagine.microsoft.com/en-us/Country/RS.

Kroz proces takmičenja studenti će imati i konkretnu pomoć zahvaljujući Imagine Cup Academy programu, na čijim će webinarima moći da saznaju mnoge korisne preporuke vezane za razvoj svojih ideja i projekata. Prvi sledeći webinar održava se već 27. marta, na temu  Put od studentske ideje do startapa.

 

No votes yet.
Please wait…