studenti
Mesto za uspešne studente

Jabučna, vinska i limunska kiselina

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Da bi u celosti bili shvaćeni pojmovi jabučne, vinske i limunske kiseline, kao i otkud oni u organskoj hemiji, mora se poći od samog pojma i svrhe organske hemije.
Organska hemija predstavlja hemiju ugljenikovih jedinjenja, tj. obuhvata sva ona jedinjenja koja u sebi sadrže ugljenikove atome. Ugljenik kao element periodnog sistema elemenata gradi veoma mali broj neorganskih jedinjenja, tako da je njegovo pojavljivanje uglavnom svojstveno za organska jedinjenja.
Sama vinska, jabukova i limunska kiselina predstavljaju najvažnije predstavnike hidroksi- dikarboksilnih kiselina.

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ključne reči Ključne reči:

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.