Odlomak

Uvod

U ishrani ljudi ječam je veoma zastupljen. Koristi se na dva načina, direktno, oljušćeno zrno ili goloznih formi gde služi za spravljanje različitih variva, a u planinskim predelima severa Evrope i Azije kao brašno za pripremu hleba, ali slabijeg kvaliteta od ražanog i pšeničnog. Pored toga, zrno ječma ima ogromnu primenu u tehnologiji piva, ali i u drugim industrijskim granama, farmaceutskoj i tekstilnoj. U ishrani domaćih zivotinja, posebno svinja, koristi se celo zrno jecma kao koncentrovana stočna hrana i sporedni proizvodi industrije slada tzv. pivarski trop.

No votes yet.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

  • 13 stranica
  • Specijalno bioratarstvo Prof.dr Nenad Djurić
  • Školska godina: Prof.dr Nenad Djurić
  • Seminarski radovi, Skripte, Agronomija
  • Srbija,  Bačka Topola,  UNIVERZITET MEGATREND - Fakultet za biofarming u Bačkoj Topoli  

Više u Agronomija

Više u Seminarski radovi

Više u Skripte

Komentari