Proizvodnja biljaka u zaštićenom prostoru
Objavio DJOKO MEKLAUD 27. mart 2024.
Seminarski radovi, Skripte, Agronomija
Objavio studenti.rs 10. april 2017. Prijavi dokument
Uvod
U ishrani ljudi ječam je veoma zastupljen. Koristi se na dva načina, direktno, oljušćeno zrno ili goloznih formi gde služi za spravljanje različitih variva, a u planinskim predelima severa Evrope i Azije kao brašno za pripremu hleba, ali slabijeg kvaliteta od ražanog i pšeničnog. Pored toga, zrno ječma ima ogromnu primenu u tehnologiji piva, ali i u drugim industrijskim granama, farmaceutskoj i tekstilnoj. U ishrani domaćih zivotinja, posebno svinja, koristi se celo zrno jecma kao koncentrovana stočna hrana i sporedni proizvodi industrije slada tzv. pivarski trop.
Objavio DJOKO MEKLAUD 27. mart 2024.
Objavio AleksaJocicc 13. mart 2024.
Objavio MilaSibul 25. novembar 2023.
Objavio DJOKO MEKLAUD 27. mart 2024.
Objavio nejra.16 27. mart 2024.
Objavio bojana.petr 27. mart 2024.
Objavio DJOKO MEKLAUD 27. mart 2024.
Objavio nejra.16 27. mart 2024.
Objavio bojana.petr 27. mart 2024.
Komentari
You must be logged in to post a comment.