Odlomak

Značaj soje proizilazi iz izuzetno povoljnog hemijskog sastava zrna. Sadržaj proteina u zrnu od oko 40% i oko 20% ulja, čine soju ne samo izuzetno korisnom, već i veoma ekonomičnom biljnom vrstom. U našoj zemlji soja se prvenstveno koristi u industriji stočne hrane, gde se postupkom prerade dobija sojina sačma, kvalitetno, visokoproteinsko stočno hranivo. U ishrani ljudi soja se kod nas još uvek ne koristi dovoljno, uglavnom zbog toga što je prilikom uvođenja u proizvodnju i ishranu reklamirana kao zamena za meso, što je potpuno pogrešno.

No votes yet.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

  • 21 stranica
  • Specijalno bioratarstvo prof. dr Nenad Đurić
  • Školska godina: prof. dr Nenad Đurić
  • Seminarski radovi, Skripte, Agronomija
  • Srbija,  Bačka Topola,  UNIVERZITET MEGATREND - Fakultet za biofarming u Bačkoj Topoli  

Više u Agronomija

Više u Seminarski radovi

Više u Skripte

Komentari