studenti
Mesto za uspešne studente

Ugovor o osiguranju

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Osiguranje je kompleksna aktivnost usmerena na čuvanje dobara i obnovu oštećene imovine, a kad se radi o osiguranju lica, to je onda sistem mera za očuvanje života, zdravlja i životnog standarda. Ciljevi osiguranja su ekonomska zaštita imovine i lica a ti ciljevi se ostvaruju isplatom naknade štete za oštećenje i propale stvari, odnosno isplatom ugovorenih iznosa o osiguranju lica, kad nastane  osigurani slučaj.

Osiguranje ima psihološki efekat – stvara osećaj sigurnosti, uverenja da ih štetni događaji neće oštetiti ili suviše oštetiti. Štetni događaj tako neće imati dejstvo potpuno neočekivanog slučaja. Rizik prelazi na zajednicu.

Osiguranje se zasniva na iskustvu da se neke pojave u prirodi i društvu dešavaju izutetno, ali se ipak dešavaj. Ako se udrže svi oni koji su izloženi takvim pojavama, štetne posledice se mogu ekonomski ublažiti ili otklonitit. Osiguranje može izvršiti svoju ekonomsku funkciju samo ako postoji masa osiguranika. Osiguuranje uključuje i preventivne mere, zbog toga su osigurivači dužni pri utvrđivanju uslova osiguranja, odnosno prilikom zaključivanja ugovora sa osiguranicimia, predvideti i mere koje imaju svrhu otklanjanje uzroka i smanjenje šteta (gubiak prava na naknadu, davanje premije pažljivijim i slično..).

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.