Stečajni postupak u privrednom društvu
Objavio ghhjhghjghjgjh 18. april 2024.
Seminarski radovi, Skripte, Ekologija
Objavio studenti.rs 25. maj 2016. Prijavi dokument
Da bi se voda mogla upotrebljavati za piće, proizvodnju hrane, pranje uređaja i ambalaže u prehrambrenoj industriji ona mora biti higijenski ispravna1. Ukoliko voda po svom kvalitetu ne odgovara kriterijuma propisanim zakonom za vodu za pojedinjne namene, mora se ižvršiti dezinfekcija vode.
Dezinfekcija vode je veoma značajna metoda za proizvodnju higijenski ispravne vode za piće, ovom metodom uništavaju se svi mikroorganizmi koji mogu biti uzročnici različitih bolesti. Dezinfekcija je najčešće vrši čistim hlorom ili njegovim jedinjenjima ( ClO2 , HClO). Jer je hlor najpristupačniji od svih ostalih dezinficijenasa, najlakši za upotrebu, a i pokazao se kao veoma dobro dezinfieskcio sredstvo.
Ključne reči: dezinfekcija vode hlorom, mehanizam hlorisanja vode, ozonizacija, “Pravilnik o higijenskoj ispravnosti vode za piće”.
Objavio ghhjhghjghjgjh 18. april 2024.
Objavio ghhjhghjghjgjh 18. april 2024.
Objavio Studenteu 18. april 2024.
Objavio ghhjhghjghjgjh 18. april 2024.
Objavio ghhjhghjghjgjh 18. april 2024.
Objavio ghhjhghjghjgjh 18. april 2024.
Komentari
You must be logged in to post a comment.