studenti
Mesto za uspešne studente

Kompostiranje u prehrambenoj industriji

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Kompostiranje je prirodan proces dekompozicije i reciklaže organskog materijala u humusom bogati dodatak zemljištu zvani kompost. Svaki biznis ili institucija koja proizvodi organski otpad, može taj otpad lako transformisati u visoko kvalitetni kompost. Voće, povrće, mlečni proizvodi, hleb, salvete na koje nije primenjivan izbeljivač, filteri za kafu, ljuske od jaja, meso i mesne prerađevine i novine mogu biti kompostirani. Ukoliko se nešto može pojesti i/ili uzgajati, može biti i kompostirano. Crveno meso, kosti i male količine papira su prihvatljive, međutim njihovo kompostiranje zahteva više vremena. Takođe, dodavanje mesa i kostiju u hrpu za kompostiranje nosi rizik od privlačenja štetočina, koje privlači delimično razgrađeno meso.

 

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ključne reči Ključne reči:

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.