Odlomak

Marketinški plan

 

1. UVOD

Vlašić kao jedna od najposjećenijih turističkih destinacija u Bosni i Hercegovini i okolnim zemljama pogodna je lokacija za sportsko-rekreativni centar. Sportsko – rekreativni kompleks EKO – FIS Vlašić za goste je otvoren kroz cijelu godinu. Sadržajno bogato osmišljen, privlači ljubitelje prirode i zimi i ljeti. Pored tradicije planinskog izletišta, ovaj kompleks uz ski staze i liftove nudi i brojne prateće rekreativne sadržaje. Eko – Fis Vlašić je idealan za obiteljski odmor i zabavu, ali i za poslovne sastanke i team buildinge.
Eko-Fis Vlašić raspolaže sa 50 udobno namještenih apartmana s pogledom na obližnje sportske terene i skijašku stazu koja koja prolazi kroz kompleks Eko-Fis. Svojim gostima možemo ponuditi apsolutni mir i odmor. Za istinske zaljubljenike u prirodu dolazak na EKO-FIS Vlašić je pun pogodak.
2. ANALIZA POSTOJEĆEG STANJA
2.1. Analiza situacije
S obzirom da se nalazi u samom centru BiH, Vlašić je veoma važna raskrsnica saobraćajnih putova i centar kako zimskog tako i ljetnog turizma. Položaj planine Vlašić je takav da je podjednako udaljena od mora kao i od velikih kontinentalnih gradova. Zbog toga je Vlašić idealna lokacija za ljetni i zimski turizam. Eko-Fis Vlašić je jedinstven turistički kompleks na ovom području, zbog toga ima vrlo malu konkurenciju. Svojom ponudom privlači razne turiste. Potražnja za ‘wellness’ proizvodima sve više raste, uključujući spa centre i fitness centre. Aktivni odmor ili odmor uz aktivnosti postaju sve popularniji, a potražnja za objektima koji odgovaraju ovakvoj vrsti odmora je sve veća. Povećanje potražnje za zabavnim objektima (sadržajima) je sve veća i eko turizam postaje sve popularniji.
Trendovi potražnje
U turizmu se sve više primjećuju nove potrebe i želje gostiju
• povećani interes za kraćim putovanjima ispunjenim doživljajima i aktivnostima, odnosno u što manje vremena što više vidjeti i doživjeti
• sve veća potražnja za raznolikim specijaliziranim programima, kao što su npr. biciklistički programi, golf programi, zdravstveni programi, programi pješačenja, agro turizam i sl.
• Razvijena ekološka svijest, jer su očuvanost prirode i prostora u kojem se provodi odmor važni čimbenici pri odabiru mjesta za odmor
• boravak u manjim smještajnim kapacitetima (mali hoteli, vile i sl.)
• jačanje interesa za tradicionalne vrijednosti koje su tipične za destinaciju
• odmori su češći i kraći
• velika pažnja se posvećuje kvaliteti, tj. dobivanju odgovarajuće vrijednosti za novac
• tempo znanstvenih i tehnoloških dostignuća nameće i tempo njihovog praćenja pa je i broj seminara i kongresa u porastu,
• Tvrtke često nagrađuju svoje najuspješnije suradnike (putovanja su još uvijek
poticajna). Ta se putovanja koriste i za seminare i izgrađivanje svijesti o potrebi timskog rada, pa je i broj poticajnih putovanja u porastu.
Na osnovu ovih podataka Eko-Fis Vlašić s očuvanim prirodnim ambijentom predstavlja idealno mjesto za odmor, poticajna putovanja i održavanje kongresa.
2.2. Ciljana skupina
Naša ciljana skupina su obitelji, poslovni ljudi, mladi, strani turisti. Eko–Fis Vlašić je idealan za obiteljski odmor i zabavu, ali i za poslovne sastanke. Svojim gostima možemo ponuditi apsolutni mir i odmor. Za istinske zaljubljenike u prirodu dolazak na EKO-FIS Vlašić je pun pogodak!
2.3 Usluga
Kompleks Eko-Fis Vlašić se sastoji od dva mala dvokrevetna apartmana koja su opremljena sa kablovskom televizijom i wi-fi pristupom internetu, sa 11 srednjih, trosobnih apartmana također sa kablovskom televizijom i wi-fi priključkom i od 5 velikih apartmana sa šest soba sa kablovskom i wi-fi pristupom. Za korisnike apartmana osigurana su mjesta u parking garažama.
Eko-Fis Vlašić posjeduje i deset eko kuća, tri kuće imaju pet soba, tri kuće imaju dvije sobe, dvije kuće šest soba i jedna osam. Eko – Fis Vlašić u svojoj ponudi ima apartmane od 24 – 67 m2. Kupcima nudimo i opremanje apartmana svim potrebnim namještajem, te mogućnost kupovine parking mjesta u garaži.
Od sadržaja Eko-Fis Vlašić nudi sportske sadržaje: malonogometni teren sa umjetnom travom, košarkaški betonski teren, teniski teren na umjetnoj travi, odbojkaški teren na betonskoj i pješćanoj podlozi, rukometni betonski teren i ski staze sa ski liftom i pokretnom trakom za djecu. Na ski stazi Eko-Fis Vlašić nudi noćno skijanje, školu skijanja i najam ski opreme.
Između ostalog Eko-Fis Vlašić posjeduje adrenalinski park koji se sastoji iz dva dijela. Prvi dio odnosi se na avanturističku šetnju kroz drveće za koju su izgrađena dva poligona; za odrasle i za djecu. Drugi dio adrenalinskog parka odnosi se na zip line ili spuštanje po sajli, sastoji se od dvije sajle dužine 200 metara koje se spuštaju preko jezera.

No votes yet.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

Više u Ekonomija

Više u Seminarski radovi

Više u Skripte

Komentari