studenti
Mesto za uspešne studente

Mehanizmi zaštite u elektronskom poslovanju

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

 

Elektronsko poslovanje (en. E-business) predstavlja vođenje poslovanja firme na Internetu, što podrazumeva organizaciju poslovanja firme u mrežnom okruženju, oprganizovanje poslovne komunikacije prema klijentima kao i staranje o klijentima.
Kompanija IBM je kompanija koja je prva upotrebila izraz “Elektronsko poslovanje” što je sugestiralo na poslovanje koje se realizuje primenom savremene tehnologije. Do tada se izraz “Elektronsko poslovanje” odnosio samo na poslovanje u sektoru elektronike.
Elektronsko poslovanje je obavljanje poslovnih procesa uz upotrebu informacionih tehnologija i telekomunikacija. Primenom savremene tehnologije omogućava slanje velikog broja informacija na velike daljine u kratkom vremenskom periodu. Ovo omogućava preduzeću da uštedi u troškovima poslovanja, da efikasnije obavi svoje zadatke i da bude konkurentije na tržištu.
Elektronsko poslovanje trenutno vidi najveće širenje u maloprodaji i u finansijskim uslugama.
Prednosti elektronskog poslovanja predstavljaju povećanje kvaliteta i sniženje cena, smanjenje vremena izlaska preduzeća na tržište kao i realizovanje transakcija.

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.