Odlomak

 

2. Metode mrežnoga planiranja (MP) nastale su krajem pedesetih godina prošloga vijeka u svrhu lakšeg i pouzdanijeg praćenja odvijanja projekta, predviđanja mogućih izvora problema i koordiniranja aktivnosti u projektu kako bi se izbjeglo kašnjenje.
3. Uz pomoćmetoda MP, sve aktivnosti potrebne za provođenje projekta nastoji se prikazati u preglednome grafičkom obliku, pazeći pritom da se usklade sve vremenske zavisnosti između pojedinih aktivnosti.
4. Tehnike i metode u oblasti upravljanja su operaciona istraživanja, mrežno planiranje, linearno i nelinearno programiranje, heurističko programiranje i dr.
5. Najjednostavnija je tehnika mrežnog planiranja i zato se ona vrlo brzo razvila.Pronalaskom metoda mrežnog planiranja omogućeno je da se kompleksno obuhvate sve aktivnosti na nivou projekta.
6. Tehnika mrežnog planiranja nastala je krajem pedesetih godina, povodom dva različita istraživačka zadatka. Jedan je bio vezan za realizaciju i unapredjenje upravljanja projekta razvoja raketnog sistema Polaris, za potrebe američke mornarice. Radni naslov projekta bio je Program Evaluation and Research Task (PERT).

No votes yet.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

  • 16 stranica
  • Ekonomija prof.dr Milun Kokanovic
  • Školska godina: prof.dr Milun Kokanovic
  • Seminarski radovi, Skripte, Ekonomija
  • Srbija,  Beograd,  Fakultet za pravne i poslovne studije, Beograd  

Više u Ekonomija

Više u Seminarski radovi

Više u Skripte

Komentari