Odlomak

Javno preduzeće za informisanje ” Radio Lazarevac ” – Lazarevac obratilo se sa zahtevom za procenu fer tržišne vrednosti imovine, obaveza i kapitala na dan 31. decembra 2013. godine.
Postupajući po zahtevu urađen je sledeći

N A L A Z

Procena je zasnovana na prosuđivanju veštaka, a urađena u razumnoj meri prema podacima iz zbirne glavne knjige na osnovu koje su sačinjeni finansijski izveštaji za 2013. godinu, specifikacije potraživanja od kupaca i specifikacije obaveza prema dobavljačima, sagledavanja poslovnih događaja u 2014. godini i izvršenih naplata i plaćanja, kao i saznanja od rukovodstva. Primenjen je princip opreznosti, prema kome se prikazuju sve obaveze i u obzir se uzimaju sva obezvređenja.
Rukovodstvo Javnog predzeća za informisanje ” Radio Lazarevac ” – Lazarevac odgovorno je, za tačnost iskazanih stanja u poslovnim knjigama, za sastavljanje finansijskih izveštaja u skladu sa računovodstvenim propisima Republike Srbije, kao i za interne kontrole koje smatra neophodnim za sastavljanje finansijskih izveštaja koji ne sadrže pogrešne informacije od materijalnog značaja, nastale usled kriminalne radnje ili greške.
Prema popisnim listama veštak se uverio u prisutnost osnovnih sredstava, njihovo stanje i ispravnost, a po uvidu u cenovnike izvršena je procena vrednosti u evrima po stavkama, kako je to dato u sledećem pregledu, pri čemu je za obračun korišćen srednji kurs Narodne banke Srbije od 114,6421 dinara za jedan evro, na dan 31. decembar 2013. godine:

No votes yet.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

  • 7 stranica
  • Ekonomija Dragan Vukosavljevic
  • Školska godina: Dragan Vukosavljevic
  • Seminarski radovi, Skripte, Ekonomija
  • Srbija,  Beograd,  Beogradska poslovna škola – Visoka škola strukovnih studija   Visoka škola za poslovnu ekonomiju i precuzetnistvo

Više u Ekonomija

Više u Seminarski radovi

Više u Skripte

Komentari