Toksično delovanje kadmijuma
Objavio seminar444 24. april 2024.
Objavio michella1987 17. jun 2015. Prijavi dokument
Uvod:
U osnovi, svi fermentacioni procesi mogu se podeliti na:
1.Anaerobna vrenja (bez kiseonika): alkoholna, mlečna, propionska,
2. Aerobna vrenja (sa kiseonikom): sirćetna, limunska, glukonska fermentacija.
Alkoholna fermentacija :
Alkoholna fermentacija je biohemijski proces u kome se ugljeni hidrati (monosaharidi) u anaerobnim uslovima, pod uticajem mikroorganizama transformišu u etil- alkohol i ugljen-dioksid, uz stvaranje nekih sporednih proizvoda (glicerin, sirćetna i mravlja kiselina i dr.).
C6H12O6 = 2C2H5OH + 2CO2 + 117J
glukoza etil-alkohol ugljen-dioksid
Alkoholna fermentacija
Alkoholna fermentacija ima široku primenu za dobijanje različitih alkoholnih napitaka: (vina, rakije, piva), u industrijskom dobijanju alkohola….
Alkoholna fermentacija
Alkoholnu fermentaciju mogu izazvati predstavnici gljiva i bakterija.
Bakterije i neke plijesni stvaraju male količine alkohola.
Glavni izazivači alkoholne fermentacija su kvasci –vrste pravih kvasaca iz roda Saccharomyces.
Objavio seminar444 24. april 2024.
Objavio seminar444 24. april 2024.
Objavio JELA77 25. mart 2024.
Objavio mitrovicm993 24. april 2024.
Objavio Dragica Stanisic 24. april 2024.
Objavio goja91 24. april 2024.
You must be logged in to post a comment.
Jedan komentar na “Fermentacija”
Rad vam je odlican, pomiogao mi je u mom radu. Hvala. 🙂