studenti
Mesto za uspešne studente

Turistička geografija

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Milano je drugi po veličini grad u Italiji, glavni grad okruga Milano i regije Lombardija u severnoj Italiji. Milano se smatra „privrednim srcem“ Italije. Grad je takođe i svetski poznat privredni, modni i medijski centar.

Milano je čuven po svojoj gotskoj katedrali, operi „Milanska skala “ i velikom arhitektonskom i umetničkom nasleđu. U svetu Milano je najpoznatiji kao jedno od središta svetske mode. Ime grada se vekovima zvao kao Mailand, što je i danas nemačko ime za Milano. Ono dolazi iz keltskog Mid-lan (što znači „usred nizine“), a Rimljani su ga zvali Mediolanum.

Smešten je u Padinskoj niziji, preko koje lako komunicira sa Sredozemljem,a preko alpskih prevoja komunicira sa Srednjom i Zapadnom Evropom. Milan je glavni industrijski,komercijalni i finansijski centar Italije. Zahvaljujući svojim važnim muzejima,pozorištima i znamenitostima,Milano privlači 2 miliona posetilaca godišnje. On je domaćin brojnih kulturnih institucija i univerziteta. Grad je takođe dom za dve ekipe fudbala FK Milan i FK Internacionale Milano.

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.