studenti
Mesto za uspešne studente

Meso i proizvodi od mesa

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

U ovom seminarskom radu će biti reč o mesu kao jednim od izvora energije, belančevina, masti, vitamina i minerala koji su našem organizmu neophodno potrebni u svakodnevnom funkcionisanju. Biće navedeno nutritivna vrednost nekih vrsta mesa kao i poređenje sa drugim mesima kao što su goveđe, svinjsko, pileće i ćureće meso, i suhomesnati proizvodi npr. svinjska dimljena kobasica i goveđa kobasica.
B vitamine organizam ne može sam proizvesti, pa ih treba svakodnevno uzimati hranom. Najbolji izvori vitamina B su kvasac, iznutrice (prije svega jetra), cjelovite žitarice, mleko, jaja, meso, riba, zeleno lisnato povrće, banane, orašasti plodovi i mahunarke.
Vitamin B1 – tiamin – ključan je za preradu ugljenohidrata, masti i proteina u organizmu te za rad srčanožilnog i živčanog sastava. Izvori: iznutrice (jetra), jaja, meso, celovite žitarice, pšenične klice, zeleno lisnato povrće, orasi, grašak, grah, kikiriki.

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.