studenti
Mesto za uspešne studente

Veština komunikacije sa pacijentom u preoperativnom postupku

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Ukoliko bismo želeli izdvojiti centralne fenomene našeg vremena, sigurno je da bi se među njima uvek našla komunikacija kao prastara, preistorijska čovekova delatnost. Komunikacije su na početku trećeg milenijuma postale univerzalno sredstvo i neophodno oružje u svim aktivnostima civilizacije, posebno aktivnosti vezane za rad bilo koje vrste. Komunikacije postaju dominantno obeležje savremene civilizacije i pouzdan orijentir budućeg kretanja sa aspekta rastućeg značaja celokupnog ljudskog ponašanja.

Veština komunikacije za medicinsko osoblje predstavlja stalni izazov na radu sa bolesnikom. Profesionalizacija medicinskog osoblja je obeležje moderne zdravstvene prakse.
Tako i sama tema rada, „Veština komunikacija sa pacijentom u preoperativnoj pripremi“, opisuje nam i približava sam pristup i način komunikacije između medicinskog osoblja i pacijent, od prvog kontakta, zatim kroz realizaciju preoperativnog postupka, pa do postoperativne komunikacije i nege pacijenta.
Pacijent po prijemu u bolnicu dobija preoperativni upitnik, koji ispunjava i daje iz medicinsku dokumentaciju. Pacijent dobija sve informacije vezano za hirušku intervenciju, anesteziju, eventualne moguće komplikacije i ishod.

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.