studenti
Mesto za uspešne studente

Biznis plan malih, srednjih, i velikih preduzeća

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)

Tema ovog diplomskog rada je “Biznis plan malih i srednjih preduzeća”.Devedesetih godina prošlog vijeka, u Evropskoj uniji je prevladala spoznaja o važnosti mikro, malih i srednjih preduzeća (MSP) za ukupnu evropsku ekonomiju. Isti trend je nastavljen i početkom ovog vijeka.

Kao što znamo biznis plan je dokument u kome se na detaljan način prikazuje realizacija određenih ciljeva preduzeća koji su tim planom obuhvaćeni. Svaki biznis plan se sastoji od operativnog, marketing i finansijskog plana koji različitim korisnicima pružaju mogućnost da se upoznaju sa svim ciljevima preduzeća kao i sa načinima njihove realizacije.

Biznis plan ima dvije osnovne namjene – obezbjeđenje neophodnog kapitala i upravljanje rastom i razvojem preduzeća. Pošto je prioritetni cilj svakog preduzeća rast i razvoj istog, onda bi biznis plan trebao biti instrument rasta i razvoja ali biznis plan je danas u najčešćoj upotrebi kao instrument za obezbjeđenje pribavljanja neophodnog kapitala.

Biznis plan je ustvari rezime prošlih, sadašnjih i budućih aktivnosti preduzeća, odnosno najefikasniji način kako da iz prošlosti (sadašnjosti) stignete do budućnosti. Biznis plan je pažljivo planiranje i testiranje poslovne ideje, kojim se pokazuje da li ona ima finansijskog i operativnog smisla.

 

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ključne reči Ključne reči:

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.