studenti
Mesto za uspešne studente

Upravljanje komunikacijama u projektu

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komunikacije predstavljaju složenu ljudsku aktivnost koja čini osnov ljudskog delovanja, odnosa među ljudima i obavljanja svake aktivnosti ili procesa u koje je uključen čovek. Ona je osnov zajedničkog rada grupe ljudi. Bez nje nema zajedničkog obavljanja posla, nema složenog delovanja u koje su uključeni različiti pojedinci.

Ideja upravljanja komunikacijama je da se izbegnu uobičajene greške , planiranjem i pažljivim praćenjem komunikacija interesnih grupa .
Upravljanje komunikacija obezbeđuje da svako dobije adekvatnu poruku na vreme .

Bilo koje društvo, zajednica, organizacija, preduzeće, mora imati i poštovati određena pravila i odnose da bi funkcionisala. Kvalitet odnosa u jednoj organizaciji i njena efikasnost zavise od mnogo faktora, ali osnov svega čini komunikacija članova organizacije. Komunikacija između njih samih i prema spoljnjem svetu. Način komuniciranja, komunikacioni kanali, pravila komuniciranja mogu biti određeni, manje ili više detaljno i strogo definisani, i uglavnom i jesu u dobro organizovanim organizacijama, ali samo od ljudi, pojedinaca zavisi hoće li dobrom međusobnom komunikacijom ostvariti veću harmoniju odnosa i bolju efikasnost organizacije.

 

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.