Odlomak

Osnovne sirovine u pekarskoj industriji su: brašno (pšenično i ražano), so, kvasac i voda. Ostale vrste brašna: kukuruzno, ovseno, ječmeno, sojino i heljdino, kao i šećeri, masnoće, mleko, jaja i voće i prerađevine od voća smatraju se pomoćnim sirovinama. Iste ove sirovine mogu se koristiti i u poslastičarstvu za pripremu različitih vrsta peciva, kolača, torti i drugih poslastica. Posebnu grupu čine poboljšivači ili aditivi.Pšenično brašno se dobija tehnološkim postupkom mlevenja pšenice.

No votes yet.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

  • 140 stranica
  • Pekarstvo i Poslastičarstvo dr Gordana Jovanović
  • Školska godina: dr Gordana Jovanović
  • Skripte, Tehnologija
  • Srbija,  Šabac,  Visoka tehnološka škola strukovnih studija u Šabcu  

Više u Skripte

Komentari