studenti
Mesto za uspešne studente

Zaprašivači i zamagljivači

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)

Poljoprivreda je postupak proizvodnje hrane, hrane za stoku, vlakana kao i ostalih potrebnih proizvoda putem uzgoja određenih biljaka i domaćih životinja (stoke). Poljoprivreda je takođe poznata kao zemljoradnja.

Istorija poljoprivrede počinje na drevnom Bliskom istoku i jugozapadnoj Aziji, pre oko 10.000 godina. Ona se počela razvijati nakon poslednjeg ledenog doba, kada su se ledene naslage polako povukle natrag ka polovima. Nastanak zemljoradnje bio je u vezi sa korišćenjem raznovrsnog alata, oruđa. Doba zaprežne obrade zemlje, sa ralom i plugom, u vezi je sa pripitomljavanjem životinja.

Počeci primene sredstava poljoprivredne mehanizacije sežu još u I vek nove ere, ali tek u XIX veku zahvaljujući naglom razvoju nauke i tehnike dolazi do značajnije primene mašina u poljoprivredi. Poznato je da mehanizacija poljoprivrede predstavlja proces uvođenja i upotrebe mašina u poljoprivrednoj proizvodnji, čime se smanjuje, zamenjuje rad ljudske ili životinjske radne snage, poboljšava i ubrzava proces proizvodnje poljoprivrednih proizvoda.

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.