Proizvodnja biljaka u zaštićenom prostoru
Objavio DJOKO MEKLAUD 27. mart 2024.
Objavio studenti.rs 23. maj 2018. Prijavi dokument
KRASTAVAC ( Cucumis sativus L. )
POREKLO I RASPROSTRANJENOST
Krastavac je poreklom iz jugoistočne Azije. U lndiji je bio poznat još pre 3.000 godina. Grci i Rimljani su ga proširili po drugim evropskim zemljama. Krastavac je kultura s veoma širokim arealom rasprostranjenosti. Gaji se gotovo u svim zemljama sveta. U Jugoslaviji krastavac se gaji
od davnina. Poslednjih godina, pod uticajem domaćeg i inostranog tržišata, sve više se proizvodi za industrijsku preradu. Seje se na oko 14. 000 ha Upotrebljavaju se fiziološki nedozreli plodovi u svežem ili prerađenom stanju. Hranljiva vrednost plodova je dosta niska: sadrže u proseku oko 4% suve materije koju sačinjavaju, uglavnom, šećeri (l,8%), proteini (0,7%), i mineralne soli (0,4%). Količina vitamina je mala.
Objavio DJOKO MEKLAUD 27. mart 2024.
Objavio AleksaJocicc 13. mart 2024.
Objavio MilaSibul 25. novembar 2023.
Objavio ghhjhghjghjgjh 18. april 2024.
Objavio ghhjhghjghjgjh 18. april 2024.
Objavio ghhjhghjghjgjh 18. april 2024.
Komentari
You must be logged in to post a comment.