studenti
Mesto za uspešne studente

Boje u prehrambenoj industriji

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Atraktivno obojena hrana stimuliše apetit više nego ona koja je bezbojna. Očigledno je da postoji veza između oka i gustativnih nerava. Još jedna svrha bojenja hrane je da se obezbedi šarolikost proizvoda, što je posebno važno u konditorskoj industriji. Uprkos pojedinim kontroverzama u ovoj oblasti, bojenje hrane se ne može izbeći. Međutim, bojenje sveže hrane nije dozvoljeno, i tu nema izuzetaka. Pravilo je da se bojenje koristi samo za obrađenu hranu, bez sopstvene boje, ili u kojoj boja postoji samo u tragovima.

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.