Proizvodnja biljaka u zaštićenom prostoru
Objavio DJOKO MEKLAUD 27. mart 2024.
Seminarski radovi, Skripte, Tehnologija
Objavio studenti.rs 19. mart 2018. Prijavi dokument
Konzervansi su supstance koje produžavaju trajnost namirnica i štite ih od kvarenja prouzrokovanog mikroorganizmima. Konzervansima se mogu smatrati sve materije dodane u hranu koje sprečavaju rast ili uništavaju mikroorganizme te inhibiraju enzimske i oksidacijske procese u hrani.Oni mogu biti i materije koje deluju na smanjenje aktivnosti vode. Među klasične konzervanse, koji nisu aditivi, ubrajamo kuhinjsku so, etil alkohol i sirćetnu kiselinu, dok se od konzervansa koji se svrstavaju u grupu aditiva najviše koristi sorbinska kiselina i njene soli, pa benzoeva kiselina i njene soli, natrijum nitrat, itd. Šećer i drugi prirodni zaslađivači dugo su korišćeni kao konzervansi. Danas konzervans podseća na opasnost u hrani.
Objavio DJOKO MEKLAUD 27. mart 2024.
Objavio nejra.16 27. mart 2024.
Objavio bojana.petr 27. mart 2024.
Objavio DJOKO MEKLAUD 27. mart 2024.
Objavio nejra.16 27. mart 2024.
Objavio bojana.petr 27. mart 2024.
Komentari
You must be logged in to post a comment.