studenti
Mesto za uspešne studente

Limunska fermentacija

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Limunsku kiselinu je prvi put izolovao Karls Šils 1874 godine, u Engleskoj, iz soka od limuna uvezenog iz Italije. Italijanski proizvođači imali monopol za proizvodnju limunske kiseline za skoro 100 narednih godina, i prodavana je po visokim cenama. To je dovelo opsežnih pokušaja širom sveta u pronalaženju alternativnog puta za njenu proizvodnju, koja je uključivala hemijske i mikrobiološke tehnike. 1923 godine, Vehmer je primetio prisustvo limunske kiseline kao nusproizvod kalcijum oksalata, proizveden u kulturi Penicillium glaucum. Druga istraživanja proizvela su izolaciju dve vrste gljiva koje su pripadale rodu Citromyces (Penicilina).

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.