Stečajni postupak u privrednom društvu
Objavio ghhjhghjghjgjh 18. april 2024.
Seminarski radovi, Skripte, Tehnologija
Objavio studenti.rs 29. maj 2017. Prijavi dokument
Limunsku kiselinu je prvi put izolovao Karls Šils 1874 godine, u Engleskoj, iz soka od limuna uvezenog iz Italije. Italijanski proizvođači imali monopol za proizvodnju limunske kiseline za skoro 100 narednih godina, i prodavana je po visokim cenama. To je dovelo opsežnih pokušaja širom sveta u pronalaženju alternativnog puta za njenu proizvodnju, koja je uključivala hemijske i mikrobiološke tehnike. 1923 godine, Vehmer je primetio prisustvo limunske kiseline kao nusproizvod kalcijum oksalata, proizveden u kulturi Penicillium glaucum. Druga istraživanja proizvela su izolaciju dve vrste gljiva koje su pripadale rodu Citromyces (Penicilina).
Objavio ghhjhghjghjgjh 18. april 2024.
Objavio ghhjhghjghjgjh 18. april 2024.
Objavio Studenteu 18. april 2024.
Objavio ghhjhghjghjgjh 18. april 2024.
Objavio ghhjhghjghjgjh 18. april 2024.
Objavio ghhjhghjghjgjh 18. april 2024.
Komentari
You must be logged in to post a comment.