studenti
Mesto za uspešne studente

Osnovi prehrambene tehnologije

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Konzerviranje namirnica je zajednički naziv za različite procese, odnosno postupke kojima je cilj da se u što većoj meri i kroz što duži period očuva izvorni kvalitet neke namirnice, tj. da se spreči njeno kvarenje i degradacija. Konzerviranje hrane bilo je uvek jedna od osnovnih preokupacija čoveka, proizašla iz potrebe da se prevlada vremenski i prostorni interval između njihovog pribavljanja (u svežem stanju) i samog konzumiranja. Neki od principa na kojima se zasnivaju procesi konzerviranja bili su primenjivani već u dalekoj prošlosti kao rezultat (posledica) praktičnih iskustava, npr. Sušenje, dimljenje, primena niskih temperatura, upotreba kuhinjske soli, ulja i dr.

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.