Noseći sistem
Objavio Nenad Zivkovic 25. mart 2024.
Maturski Radovi, Skripte, Tehnologija
Objavio studenti.rs 30. april 2018. Prijavi dokument
Konzerviranje predstavlja procese i postupke kojima je cilj da se spriječi kvar i eliminišu
uzročnici kvarenja životnih namirnica.
Konzerviranjem postižemo:
a) preradu viška sirovina,
b) stvaranje rezervne hrane,
c) snabdijevanje stanovništva sa hranom cijele godine.
Primjena visokih temperature je jedna od najstarijih metoda konzerviranja životnih namirnica i ona se najviše primjenjuje u tehnologiji voća, povrća i mesa. Cilj visokih temperatura je inaktivacija enzima i otklanjanje mikroorganizama koji su uzročnici kvarenja ali i izazivači različitih bolesti ljudi. Pri tome je važno znati koje vrste i broj mikroorganizama se nalazi u
namirnici i kako se oni ponašaju na povišenim temperaturama.
Objavio Nenad Zivkovic 25. mart 2024.
Objavio Nenad Zivkovic 25. mart 2024.
Objavio dragan79 25. mart 2024.
Objavio DJOKO MEKLAUD 27. mart 2024.
Objavio nejra.16 27. mart 2024.
Objavio bojana.petr 27. mart 2024.
Komentari
You must be logged in to post a comment.