studenti
Mesto za uspešne studente

Proizvodnja pekarskog kvasca

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Proizvodnja pekarskog kvasca sastoji ss od sledećih osnovnih faza:
– izbor pogodnog soja, koji daje na kraju procesa presovani kvasac dobrog kvaliteta da se može upotrebljavati za fermentaciju testa;
– umnožavanje izabranog soja kvasca preko svih potrebnih stadijuma umnožavanja u cilju dobijanja dovoljnih količina matičnog kvasca za zasejavanje završne faze proizvodnje – prodajni kvasac (u svim fazama proizvodnje potrebno je obezbediti unapred izračunate količine hranljivih materija da se dobije kvasac željenog sastava uz zadovoljavajući prinos);
– priprema hranljive podloge za umnožavanje kvasca;
– separacija kvasca koja obuhvata izdvajanje kvasca iz suspenzije (nakon završene fermentacije), pranje kvasca u cilju odvajanja soli, metabolita, obojenih materija, sastojaka neprijatnog ukusa, kao i otpadne vode i preostale tečnosti iz okoline ćelija;

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.