studenti
Mesto za uspešne studente

Senzorna analiza konditorskih proizvoda

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Svakim danom se povećava broj potrošača koji su svesni veze između kvaliteta i bezbednosti hrane sa jedne strane, i zdravlja,sa druge strane. Metode koje se primenjuju u kontroli konditorskih proizvoda mogu biti: senzorne, fizičko hemijske, mikrobiološke, statističke, histološke, toksikološke.

Konditorski proizvodi su proizvodi čiji je sastav promenljiv. Od momenta proizvodnje do momenta upotrebe, u konditorskim proizvodima se dešavaju brojne fizičko-hemijske reakcije. Neke od njih su poželjne, te dovode do formiranja poželjnih svojstava, a druge su nepoželjne i dovode do kvarenja. Za potrošače je najvažnije da znaju da su proizvodi koje upotrebljavaju bezbedni po zdravlje, odn. da poseduju prihvatljive senzorne karakteristike (izgled,boja, miris, ukus, konzistencija/tekstura, sočnost…).

 

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.