studenti
Mesto za uspešne studente

Razvoj hotelijerstva na Zlatiboru

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Uvod

Turizam predstavlja ključan faktor razvoja svake moderne ekonomije. Uspešnost funkcionisanja prevrede jedne zemlje u mnogome zavisi od uspešnog vođenja njenog turizma, koji je blisko povezan sa skoro svakom privrednom granom. Značaj turizma je postao kako jedan od najvećih svetskih prioritet, tako i evropskih, a u poslednje vreme se i u našoj zemlji sve veća pažnja posvećuje omom sektoru.

Uspeh svake zemlje koja želi da se pozicionira na međunarodnom turističkom tržištu, pa i naše, zavisi od opredeljenja da pri ulasku na ovo tržište poštuje sva njegova pravila i opšte standarde razvoja, kako bi svoje potencionalno interesantne proizvode i svoje turističke destinacije uvela kao konkurentne.

Kao jedan od prvih uslova ovakvog opredeljenja je kvalitetna hotelska ponuda, obzirom da je hotelska industrija osnovni prioritet razvoja turizma. Savremeni trendovi u turizmu, a tako i u hotelskoj industriji, praćeni su otvaranjem sve većeg broja hotelskih lanaca, koji se pojavljuju sa svojim markama u Srbiji što našu ponudu obogaćuje i čini je kvalitetnijom.

Razvoj hotelijerstva utiče na uključivanje sve većeg broja investitora zbog čega se i intenzitet razvoja turističke destinacije sve više povećava. Uspešan razvoj turističke destinacije pretpostavlja postojanje određenog turističkog proizvoda kojo se mora plasirati na određeno turističko tržište. Savremeni razvoj turizma nameće stalnu potrebu za menjanjem, poboljšanjem postojećeg i stvaranjem novog paketa usluga prilikom formiranja proizvoda.

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.