studenti
Mesto za uspešne studente

Upravljanje požarnim rizicima u proizvodnji brašna

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Pšenica je žitarica koja se uzgaja u različitim klimatskim uslovima. Postoji veliki broj različitih sorti pšenice, a njihova zrna se mogu razlikovati po veličini, obliku, sadržaju gluten itd. Danas se žetva pšenice obavlja mašinski, pomoću kombajna koji odvaja zrno od ostatka biljke. Odvojeno zrno se sa njive vozi u silose, gde biva skladišteno, pre dalje prerade. Najznačajniji pravac u preradi pšenice je mlevenje, pri čemu se dobijaju različite vrste brašna i krupica, a sporedni proizvodi su mekinje i stočno brašno, kao i primese izdvojene u procesu pripreme. Proizvodi mlevenja služe kao osnovna sirovina u pekarstvu, pri čemu se dobija veliki asortiman pekarskih proizvoda, od kojih je najznačajniji hleb. Osnovna sirovina u proizvodnji hleba je brašno.

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.