studenti
Mesto za uspešne studente

Zaštita zdravlja i sigurnost

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Pojmovi zdravlje i sigurnost vezani su za ljude. Riječ je o praktičnim postupcima koji se poduzimaju da bi se zaštitili ljudi od stvarnih ozljeda i patnji, a riječ je o kulturi ponašanja pri čemu trebamo brinuti jedni o drugima. Razumjevanje onog što nas može ugroziti je pola obavljenog posla. Zaposlenici su značajan dio svake organizacije. Stoga je vrlo važno kako se fizički i psihički osjećaju  pri obavljanju svog posla, jer rad može imati pozitivnog ali i negativnog utjecaja na zdravlje zaposlenika.

Ukoliko osoba obavlja posao koji ga veseli i u kojem vidi ostvarenje svojeg opredjeljenja, te ukoliko pri tome nije izložena pretjerano škodljivim utjecajima, ostaje zdrava ili joj se zdravstveno stanje čak poboljšava.

Glavni razlozi koji motiviraju organizacije da zdravlju i sigurnosti pri radu daju primjerenu pozornost su zakonodavni, etički i ekonomski razlozi, zadovoljstvo zaposlenika i ugled organizacije, stoga dužnost svake organizacije koja proizlazi iz tih razloga je izraditi procjenu rizika radnih mjesta da bi se utvrdila sigurnost zaposlenika, te poduzeti mjere kako bi se osigurala zaštita istih. Okolnosti sigurnosti mogu se promjeniti i pojačati ukoliko osoba koja započinje negu radnu aktivnost sama razmisli o potencionalnim rizicima prije aktivnosti, u tom slučaju uvelike pridonosi svom zdravlju i sigurnosti na radu. Večina ozljeda i patnji nastaje nepažnjom samog zaposlenika prilikom provedbe radne zadaće, a manji dio je tek tehnološka pogreška…

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.