studenti
Mesto za uspešne studente

Zaštita od požara i provale primenom netipičnih električnih vodova

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tipični ili netipični električni vodovi se u sistemima za zaštitu od požara i provale koriste uglavnom za prenos električne energije, dok su kao detektori požara i provale manje zastupljeni. Za uspešnu primenu netipičnih električnih vodova u sistemima za zaštitu od požara i provale potrebno je poznavati mnoge parametre, kao što su specifična otpornost, toplotna provodnost, podužna kapacitivnost, karakteristična impedansa, itd., kao i mehanizam promene i zavisnost tih parametara usled nekog određenog poremećaja. Korišćenjem tipičnih i netipičnih električnih vodova moguće je rešiti problem ranog otkrivanja i određivanja mesta poremećaja čiji je uzrok požar ili provala.
Ova doktorska disertacija se sastoji iz osam glava.
Prva glava predstavlja uvod u kome su dati osnovni pojmovi vezani za zaštitu od požara i provale. Prikazana su savremena rešenja koja se odnose na upotrebu tipičnih i netipičnih električnih vodova u sistemima za zaštitu od požara i provale.
Druga glava sadrži osnovne teorijske principe, tehnike i metode koji su primenjeni u eksperimentima i koji bi mogli biti primenjeni u nekim budućim istraživanjima i eksperimentima.

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.