Aprilski susreti u Studentskom kulturnom centru

_MG_5111Ovogodišnji Festival APRILSKI SUSRETI 2017. trajaće od 3. do 6. aprila pod sloganom AVANGARDNE PRAKSE jer je koncept ovogodišnjeg festivala usmeren na avangardne prakse kroz savremene izvođačke umetnosti i u duhu je proslave 100 godišnjice dadaizma. Samim tim, deo radova koji će biti prikazani predstavljaju komunikaciju sa ovim velikim umetničkim pokretom.

Cetiri-pesmeProgram Aprilskih susreta obuhvata brojne koreografije profesora i studenata I, II i III godine Instituta za umetničku igru, izložbu fotografija, performanse, instalacije, radionice i koreografske improvizacije, kao i pozorišnu instalaciju Dah teatra Žene DADE.

U okviru filmskog programa Rane avangardne prakse na filmu – posvećeno Branku Vučićeviću, publika će moći da vidi deset filmskih ostvarenja za koje se slobodno može reći da „prekoračuju uspostavljene granice, krše pravila, preuređuju i obnavljaju filmski jezik.“ (B. Vučićević)

TSP_2884Takođe tu je i već tradicionalni koncert bendova: LAST THRILL, POPEČITELJI, E-PLAY, TRESE. LUPA. UDARA., JARBOLI… kao i  tribute bend RAIN DOGS sa svojim muzičkim performansom gde između zavodljivog zvuka saksofona i hrapavog vokala oživljava mala gradska noćna magija.

Program možete pogledati ovde.

 

No votes yet.
Please wait…