Belgrade Design Week 2013 u saradnji sa Domus Akademijom iz Milana objavljuje K O N K U R S 100% FUTURE SERBIA

Belgrade Design Week i Domus Akademija u saradnji sa Nemestic Studiom prvi put otvaraju zajednički konkurs za projekat 100% Future Serbia. Beograd će, i ove godine, biti centar najkreativnijih mladih dizajnera i kreativnih industrija u Srbiji i regionu u periodu od 2. do 9. juna! Zato pozivamo sve mlade ljude da odgovore na ovogodišnju temu «Inovacija» svojim najboljim radovima iz oblasti arhitekture, dizajna predmeta, grafičkog dizajna, oglašavanja, modnog dizajna, filma, fotografije, primenjene umetnosti.

Najboljem učesniku konkursa 100% Future Serbia biće dodeljena nagrada – STPENDIJA ZA LETNJI KURS 2013 DOMUS AKADEMIJE u Milanu!

Domus Akademija će u saradnji sa Nemestic Studiom nagraditi:

1. Najboljeg kandidata punom školarinom za jedan od letnjih kurseva na Domus Akademiji u Milanu 2013 (koja pokriva troškove školarine u vrednosti od 1750 evra).
2. Svi kandidati treba da razviju svoj projekat prema oblasti letnjeg kursa Domus Akademije za koji žele da konkurišu:

Service Design for the Customer Experience, 1 – 12. jul 2013.
• Design for All, 15 – 26. jul 2013.
• A Cultural approach to design innovation, 29. jul – 9. avgust 2013.
• Designing the Shopping Experience, 8 – 19. jul 2013.
• Interior Design for Hotels, 15 – 26. jul 2013.
• Designing the Exhibition, 9 – 20. septembar 2013.
• Design and Entrepreneurship, 1 – 12. jul 2013.

Domus Akademija je jedna od najprestižnijih akademija za modu i dizajn u Evropi i svetu i nudi spektar najrazličitijih master studija i letnjih kurseva iz oblasti dizajna. Osnovana je 1982. u Milanu kao prva akademija za postakademske studije za dizajn, a danas se u njoj školuju studenti iz celog sveta. Letnji kursevi se sastoje iz profesionalnih predavanja i treninga, koji učesnicima pružaju visok stepen edukacije, kao i jedinstveno i intenzivno iskustvo.

BELGRADE DESIGN WEEK 2013 će nagraditi:

1. Najboljih 5 drugoplasiranih kandidata (posle dobitnika stipendije) jednakom drugom nagradom – besplatnim kartama za konferenciju BDW 2013 u junu;

2. Najboljih 10 trećeplasiranih kandidata jednakom trećom nagradom koja obuhvata besplatno učešće u radionici Sergeja Sviatčenka, jednog od najuticajnih inovatoramodernog kolaža, koja će se održati 4. juna na BDW-u;

3. Najboljih 20 četvrtoplasiranih kandidata jednakom četvrtom nagradom koja obuhvata besplatno učešće u radionici Đanluiđija Rikuperatija, dekana Domus Akademije, koja će se održati 5. juna sa početkom u 15 h na BDW-u. Tema radionice će biti “Inventing New Paths for Jobs and Careers in Design and Fashion”.

4. Najboljih 100 radova jednakom petom nagradom koja podrazumeva obezbeđivanje izložbenog mesta u 100 izloga u radnjama širom centra Beograda od 2. do 9. juna, možda i duže, u organizaciji BDW-a;

5. Od ukupnog broja izabranih radova koji će biti postavljeni u izloge, 10 do 20 najboljih će biti posebno izloženi na jedinstvenoj lokaciji u Beogradu, što će predstavljati poseban osvrt na najtalentovanije učesnike konkursa.
Više informacija o Belgrade Design Week-u na sajtu: http://www.dizajnpark.com/.

Projekat “100% Future Serbia” je jedinstven projekat ove vrste u Srbiji čiji je cilj promocija najtalentovanijih mladih kreativaca koji prvi put prikaziju svoje radove i etabliranih autora koji prvi put žele da izlažu po jedinstvenim propozicijama projekta u izlozima u centru Beograda.

Osnovna ideja je da se izložbe izmeste na ulice kojima ima pristup šira publika, a ne samo oni koji redovno posećuju galerije i izložbe. Izložba okuplja autore koji prezentuju svoje radove u 3D formatu. Zainteresovani i slučajni prolaznici mogu da pogledaju izložene radove usput tokom šetnje od Kalemegdana do Slavije, kao i da prema priloženoj mapi distribuiranoj po celom gradu otkrivaju interesantna mesta sa draguljima novog srpskog dizajna. BDW projektom 100% FUTURE SERBIA pruža podršku domaćem dizajnu, a specifičnim pozicioniranjem u beogradskim izlozima daje podršku nacionalnoj trgovini i horeci u vremenu krize, fokusirajući pažnju medija, institucija i javnosti nedelju dana na sve vidove kreativnih industrija.

Besplatne uslove učešća, kao i svečano otvaranje projekta sa specijalnim nagradama za učesnike omogućavaju pokrovitelji projekta, koji su, pored velikodušnih vlasnika izloga na prvom mestu, u proteklim godinama bili Ministarstvo kulture, BELEF, Gorenje i Knjaz Miloš. Tražimo pokrovitelja za 2013!!!

2. Konkurs će biti otvoren od 1. do 25. maja 2013. godine

Više informacija o saomom konkursu možete pronaći ovde.

Preuzmite pravilnik za učešće na konkursu. online pharmacy

zp8497586rq
zp8497586rq

No votes yet.
Please wait…