Besplatan prenos TEDxZemun 6. novembra: Pronađi inspiraciju čak i od kuće

livestream-slikaStotine prijava stiglo je u prethodnih nekoliko dana za TEDxZemun konferenciju koja se održava 6. novembra u Madlenijanumu, od 11 časova. Ovo pokazuje da mladi u Srbiji žele da menjaju sebe i okruženje, na šta će ih, kroz svoje iskustvo, inspirisati sjajni govornici na ovogodišnjem TEDxZemun.

Broj mesta je ograničen, ali će svi besplatno moći da prate prenos konferencije, gde god da se nalaze. Prijave su obavezne na sledećem linku.

Za prisustvo na TEDxZemun stiglo je 800 prijava, od čega je njih 100 dobilo priliku da besplatno prisustvuje, zahvaljujući kompaniji Saga koja je ove godine otkupila sve karte za konferenciju.

Koje su inspirativne teme ovogodišnjeg TEDxZemun?

Malo ko bi pomislio da je moguće od navijača fudbalskog kluba RAD postati direktor Microsoft razvojnog centra, a baš to iskustvo će sa nama podeliti Dragan Tomić.

Šta biste rekli ako vam kažemo da vredi ostati u našoj zemlji i da je baš sada period u kome je neverovatan potencijal za razvoj Srbije? Ako mislite da vam pritom za uspeh treba podrška onih koji vas vole, varate se, to će vas upropastiti, poručuje Tatjana Vojtehovski.

Da li ste znali da u savremenom društvu postoje dva puta, ili smo Sposobnjakovići ili Tupsoni. Kako objašnjava Igor Rakić, naš obrazovni sistem uglavnom stvara kompetentne Tupsone, a kako  postati Sposobnjaković, ispričaće nam Igor na TEDxZemunu 6. novembra.

Na ovogodišnjem TEDxZemunu otkrićemo i top listu novih naučnih otkrića koja će promeniti naš svet, mnogo brže nego bilo koja ranije naučna otkrića.

Sve govornike pogledajte na sledećem linku.

Konferenciju su podržali Američka ambasada, Humanity, Endava, Adecco Information Technology, NetCast i drugi.

Inače, TED je skraćenica od reči Technology, Entertainment, Design (tehnologija, zabava i dizajn). Prva konferencija održana je 1984. godine u Kaliforniji. Na TED-ovim konferencijama govorili su i osnivač Majkrosofta Bil Gejts, Stiv Džobs, bivši britanski premijer Gordon Braun i drugi. TED je vremenom postao oslonac za ideje koje menjaju svet kroz različite inicijative. TEDx su lokalni, nezavisno organizovani događaji, koji okupljaju ljude koji žele da dožive iskustvo TED-a. Oznaka x znači da je reč o nezavisnom događaju, organizovanom na osnovu licence koju izdaje TED.

agenda-tedx

No votes yet.
Please wait…