studenti
Mesto za uspešne studente

Evo zašto treba upisati fakultet u inostranstvu

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

 

Veliki broj studenata iz Srbije i drugih zemalja u regiji se odlučuje da svoje studije nastavi u Evropi ili Americi.  Ovakvu odluku studenti donose najviše iz razloga, što ne vide perspektivu za nastavak studija u svojoj zemlji.

Studenti koji studiraju na stranim fakultetima, bez obzira na to da li su dobili stipendiju ili plaćaju školovanje, kažu da u inostranstvu dobijaju veću pažnju, više znanja, kao i više opcija za dalje školovanje ili posao.

Najviše studenata odlazi u Ameriku, Nemačku, Austriju, Italiju i druge evropske zemlje. Odluka u koju se zemlju odlazi, zapravo zavisi od grane studija koja je u određenoj zemlji manje ili više razvijena. Takođe, studenti biraju i one zemlje u kojima školarina manje košta ili gde su uslovi za dobijanje stipendija povoljniji.

Osim navedenih faktora, studenti odlaze na studije u inostranstvo i drugim povodima, kao što su sticanje internacionalnog iskustva, sticanje novih znanja, upoznavanje druge kuture i zemlje, usavršavanje jezika.

Veliki broj studenata, posle završenih studija u inostranstvu uspeva da pronađe posao u struci i ostaje u stranoj zemlji. Manji procenat se vraća u svoju zemlju. Na žalost često se dešava, da po dolasku nailaze na administrativne probleme i nemogućnost nostrifikacije diplome zbog neusklađenih studijskih programa i disbalansa na tržištu rada.

Studentska udruženja iz tog razloga predlažu otvaranje novih obrazovnih profila koji su potrebni na našem tržištu, kao i tržištu EU.

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.