studenti
Mesto za uspešne studente

Humanitarna novogodišnja tombola za mlade bez roditeljskog staranja

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Karijerni centar „Jaki mladi“ organizovao je u četvrtak, 28.12. novogodišnju tombolu za mlade koji su odrasli bez roditeljskog staranja i mlade u riziku koji koriste usluge ovog centra. Mladi koji su izašli iz sistema socijalne zaštite dobili su dodatne pakete sa hranom i kućnom hemijom, a za mlade koji su roditelji obezbeđeni su i novogodišnji paketići za decu.

Novogodišnja tombola održana je uz podršku donatora koji su obezbedili pomoć u hrani, obući, odeći, kozmetici, kućnoj hemiji, sredstvima za higijenu, tehnici, priboru i stvarima za decu. Tako su svoj doprinos humanitarnoj tomboli dali Societe Generale Srbija, NLB Banka Beograd, Addiko Bank Srbija, Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED), Carnex, Dijamant, Coca-Cola HBC Srbija, Eurobank Srbija, Hyatt Regency Belgrade, Crowne Plaza Belgrade, Inpharm Kompanija, Gi Group, Softverska agencija Namicis, Infobip i Lesaffre Srbija.

Karijerni centar „Jaki mladi“ otvoren je u okviru projekta „Jaki mladi – Održiva socijalna inkluzija i ekonomska podrška mladima u riziku“, koji SOS Dečija sela Srbija sprovode u partnerstvu sa nemačkom Fondacijom Herman Gmajner i lokalnim partnerima. Osnovna uloga Centra „Jaki mladi“ je podrška u povećanju zapošljivosti mladih iz ugroženih grupa sa teritorije grada Beograda. Fokus je na mladima do 30 godina koji su imali/imaju status deteta bez roditeljskog staranja kao i na mladima koji su uključeni u programe podrške porodicama u riziku koje sprovode SOS Dečija sela.

Korisnici usluga Centra dobijaju edukacije, mogućnosti za pohađanje plaćenih obuka i kurseva, podršku u pokretanju sopstvenog posla kroz edukaciju o preduzetništvu, mentorstvo i mini grantove, psiho-socijalnu podršku kao i slobodne aktivnosti i obuke u skladu sa željama i potrebama.

Za nešto više od godinu dana postojanja, Karijerni centar „Jaki mladi“ je obezbedio podršku za 173 mladih iz svoje ciljne grupe od kojih se 39 zaposlilo.

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.