studenti
Mesto za uspešne studente

IT zajednica trčala za Fondaciju Petlja

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

I ove godine Beogradski maraton bio je pravi dokaz da IT profesija ne isključuje zdrav život i da jedina asocijacija na vezu informatike i sporta ne mora biti e-Sport. Preko 200 trkača iz Microsoft razvojnog centra u Srbiji, Endave i Enjoy.ing-a učestvovalo je juče na 32. beogradskom maratonu, udruženi oko višeg cilja – #TrkaZaPetlju, kojom su podržale dalji razvoj platforme petlja.org, koja kreira besplatne materijale za učenje programiranja u osnovnim i srednjim školama.

Zaposleni u kompanijama Endava, Enjoy.ing i Microsoft razvojnom centru u Srbiji, trčali su maraton, polumaraton, štafetnu trku ili trku zadovoljstva, a svi složni u tome da je algoritamska pismenost danas potrebna svakom detetu i da svi zajedno moramo pružiti podršku da se taj cilj i ostvari.

Trku za Petlju je trčalo više od 20 štafetnih timova, preko 50 maratonaca i polu-maratonaca, kao i nekoliko desetina zaposlenih koji su trčali trku zadovoljstva. Mnogi predstavnici IT industrije u Srbiji već duže vreme ističu koliko je zapravo timski duh presudan za uspeh i dalji razvoj informatičke zajednice bilo gde, pa i u Srbiji.  U tom smislu, sportsko i IT okruženje imaju dosta toga zajedničkog – što je ovako brojno i uspešno učešće u ovogodišnjem maratonu očigledno dokazalo.

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.