Kamp mladih koji odrastaju u alternativnoj brizi

Kamp mladih pod nazivom ‘’Moje sutra”, održan je od 23. do 26. avgusta 2018. godine na Divčibarama, kao jedna od aktivnosti na projektu podrške mladima koji izlaze iz socijalne zaštite, koji zajednički realizuju SOS Dečija sela Srbija, FICE Srbija, kao i udruženje mladih koji su odrasli bez roditeljskog staranja, ‘’Moj krug’’.

Kamp je obuhvatio raznovrsne aktivnosti (radionice psihosocijalne podrške, sportske, rekreativne, kreativne i kulturne aktivnosti), kroz koje su mladi imali priliku mladima da razmene iskustava, osećanja, znajnja i stavove i da se na taj način  što bolje pripreme za proces osamostaljivanja, napuštanje sistema socijalne zaštite i započinjanje samostalnog života.

45 mladih, uzrasta od 16 do 30 godina, koji borave u domovima za decu i mlade i na porodičnom smeštaju, kao i mladi koji su se već osamostalili, imali su priliku da uče, druže se, uživaju u sportskim aktivnostima i pokažu kreativnost na maskenbalu, uz stručnu podršku voditelja radionica.

Ovo je takođe bila prilika za predstavljanje udruženja “Moj krug”, prvog i jedinog uudruženja mladih koji su odrasli bez roditeljskog staranja u Istočnoj Evropi, a koje je nakon kampa, dobilo veliki broj novih članova, mladih ljudi koji žele da već danas urade nešto za bolje sutra, kako svoje, tako i svojih vršnjaka koji se nalaze u sličnoj situaciji i kojima je potrebna podrška u prvim koracima na putu osamostaljivanja.

No votes yet.
Please wait…